Русия арестува група бивши служители от отбранителната промишленост по подозрение,

...
Русия арестува група бивши служители от отбранителната промишленост по подозрение,
Коментари Харесай

Русия залови украински шпиони, подготвяли саботажи

Русия арестува група някогашни чиновници от отбранителната индустрия по съмнение, че са предоставяли на Украйна сензитивна военна информация и са подготвяли саботажи, оповестява " Ройтерс ".

Руската работа за сигурност ФСБ упрекна неназованите някогашни служащи в шпионаж в интерес на украинското военно разузнаване и в предаване на механически документи и модели, употребявани в производството на оръжейни системи и съоръжение за съветските военновъздушни сили.
 ФСБ продължава стремително да задържа диверсанти
ФСБ продължава стремително да задържа диверсанти

Саботажът е трябвало да се реализира в сектор от Южноуралската железопътна линия

Твърди се, че същата група е взела участие и в проекти за взривяване на железопътни линии в съветските Курска и Белгородска област, които се употребяват за доставяне на съветските сили, воюващи в Украйна.

ФСБ заяви, че е образувала наказателни каузи против някогашните чиновници по обвинявания в осъществяване на държавна измяна и подготовка на бойкот.

" Заподозрените са арестувани и вършат признания ", уточни службата и добави, че са конфискувани пластични експлозиви с обща маса над 4 кг, четири детонатора, военна конструкторска документи и артикули, употребявани за военни цели, както и 150 000 $.

През април  и към този момент се планува пожизнен затвор за държавана измяна и интернационален тероризъм.

След нашествието на Русия в Украйна се появяват много постоянно. На арестуваните са повдигнати обвинявания по членовете " Терористичен акт " или " Диверсия ", които плануват наказване от 10 години до пожизнен затвор.
 Русия заяви за предотвратена измама в Крим
Русия заяви за предотвратена измама в Крим

Един човек е арестуван
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР