Русия активно оформя своя подход към криптовалутите в страната. През

...
Русия активно оформя своя подход към криптовалутите в страната. През
Коментари Харесай

Русия ще използва крипто борси за международни транзакции

Русия интензивно оформя своя метод към криптовалутите в страната. През април Антон Силуанов, министърът на финансите на Русия разиска нова платежна система, която ще включва криптовалути.

Неотдавнашен отчет на съветската медия “ ” разкри, че управляващите са взели решение да не основават крипто борса. Вместо това те се концентрират върху основаването на рамка за действието и установяването на крипто тържища.

Анатолий Аксаков, началник на комисията на Държавната дума по въпросите на финансовия пазар, изрази мнение, че добре дефинирани правила за крипто тържищата биха били по-полезни, в сравнение с една национална борса.

Намерението е тези крипто тържища да се употребяват за трансгранични разплащания, което ще разреши спазването на нормативните условия и в същото време ще заобиколи глобите. Аксаков акцентира, че централната банка ще упражнява контрол върху тези тържища, а разпоредбите ще бъдат включени в проектозакона за пробните правни режими.

Иван Чебесков, шеф на отдела за финансова политика в Министерството на финансите на Руската федерация посочи, че министерството не утвърждава основаването на единна национална крипто борса.

Вместо това те предложиха да се обмисли правна уредба, която да разреши на предприятията да основават такива платформи. Министерството също по този начин се застъпи за изцяло контролиране на криптовалутите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР