Русенският съд осъди дружеството ВиК да върне сумата от 1634,14

...
Русенският съд осъди дружеството ВиК да върне сумата от 1634,14
Коментари Харесай

Семейство от село Червена вода получи 1600 лв. сметка за вода

Русенският съд осъди сдружението ВиК да върне сумата от 1634,14 лв. на мъж от село Червена вода, начислена без съображение като употребена вода за към месец, оповестява Българска телеграфна агенция.

Мъжът и брачната половинка му живеели в къща в русенското село. Възрастното семейство отглеждало няколко кокошки, а в градината им имало малко цветя и зеленчуци. Нямали нито басейн, нито оранжерия. Ежемесечно им бил осъществяван доклад на потребената вода, която била заплащана постоянно.

Шокът обаче пристигнал на 1 ноември 2019 година, когато от ВиК – Русе издали фактура на мъжа за 1634,14 лв. за изразходени 1421 куб. м вода в интервала 17 септември 2019 година - 22 октомври 2019 година. Собственикът заплатил сумата на 30 януари тази година с лихвата за забавянето, само че по-късно си потърсил правата в съда, уверен, че няма по какъв начин да изразходи толкоз огромно количество.

Назначената експертиза посочила, че механически не е допустимо да са доставени и потребени за 32 дни 1421 куб. м вода при съществуващата пропускателна дарба на водопроводната мрежа.

Районният съд в Русе постановил водното сдружение да върне парите на клиента, само че ВиК обжалвали и по този начин се наложило решението на магистратите в дунавския град да бъде доказано от въззивната инстанция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР