Русенският производител на електромобили Sin Cars (Син Карс Индъстри АД)

...
Русенският производител на електромобили Sin Cars (Син Карс Индъстри АД)
Коментари Харесай

Защо Румъния, а не България? Русанската Sin Cars търси капитал за изграждане на фабрика в северната ни съседка

Русенският производител на електрически автомобили Sin Cars ( " Син Карс Индъстри " АД) разгласи, че възнамерява да се листне на борсата в Амстердам в края на 2024 година. Целта на компанията е да набере спомагателен капитал, който да й помогне да завърши построяването на бъдещата си фабрика в прилежаща Румъния.

Защо Румъния, а не България?

" Целта на компанията е да реализира устойчиви и сполучливи продажби на електрическите автомобили през 2023 година, след което да мултиплицира и разшири производството с построяването на нова фабрика в Румъния и в непосредствена непосредственост до Русе ", показват от Sin Cars в известие на за борсова информация x3news.

От русенския производител на електрически коли обвързват решението си с невъзможността у нас да се откри уместно място за плануваната инвестиция, тъй като " законовата рамка в България не разрешава на никоя администрация да направи поклон към вложителя ".
 Sin Cars Industry ще стартира нарастване на капитала до €8 милиона
Sin Cars Industry ще стартира нарастване на капитала до €8 милиона

Русенската компания усилва чистата загуба за първото полугодие, защото приходите падат

Проблемът е обвързван с желанието на компанията не да закупи, а да наеме терен за новата си индустриална база. У нас обаче оптималният законов период за това е едвам 10 години и на процедура не дава сигурност на вложителя за дълготрайното му бъдеще. От друга страна, в Румъния незабавно са посрещнали потребността на българската компания.

Борсата в Амстердам

Компанията желае да излезе на нидерландския фондов пазар, тъй като това ще даде спомагателен подтик на производството на електрическите транспортни средства L CITY. Моделите от серията провокират интерес в чужбина в последно време, като при започване на лятото българската компания подписа съглашения за доставка на електрически автомобили за Белгия, Нидерландия и Люксембург.

В момента Sin Cars интензивно търси по какъв начин да усили капитала си, с цел да се оправи с поръчките, както и да разшири потенциала на индустриалната си база в Русе.
 Русенската Sin Cars ще изнася електрически автомобили за Белгия, Нидерландия и Люксембург
Русенската Sin Cars ще изнася електрически автомобили за Белгия, Нидерландия и Люксембург

До края на годината ще бъдат подписани окончателните контракти за дистрибуция
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР