Русенският пътешественик Петър Ванев заминава за САЩ, където ще прекоси

...
Русенският пътешественик Петър Ванев заминава за САЩ, където ще прекоси
Коментари Харесай

Русенец тръгва по Апалачката пътека

Русенският странник Петър Ванев отпътува за Съединени американски щати, където ще прекоси Апалачката пътека. Експедицията се реализира с поддръжката на Община Русе и Фондация „ Русе – град на свободния дух “.
Петър Ванев потегля на новата експедиция на 29 май 2018 година и възнамерява на 1 юни да започва прехода, който е с дължина 3500 км от Джорджа до Мейн, преминавайки през 13 щата. Планира пътешествието му да завърши през септември тази година. Русенецът е набелязал този маршрут още през 2015 година, когато търсил нови завършения. „ Северна Америка е неразучена земя и за нея има малко информация в България “, означи пътешественикът.
Петър Ванев е на 31 години и е роден в Русе. Възпитаник е на ПМГ „ Баба Тонка “ и фантазията му е да трансформира пристрастеността си към пътешествията в специалност и да опише всички свои прекарвания в книга.  Ванев с кмета на Община Русе господин Пламен Стоилов, който му пожела триумф в смелото начинание Петър Ванев е и първият българин, прекосил Тихоокеанския хребетен път в Северна Америка - рисков маршрут от границата на Мексико до границата на Канада с дължина 4240 км. Пътят му е прочут като един от най-трудните пешеходни преходи в новия свят. Той мина през западната част на континента от юг на север, през пустинята Мохаве, снежните планини на Сиера Невада, Южните Каскади, вековните гори и вулканите на Орегон, до дефилето на река Колумбия и Северните Каскади на Вашингтон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР