Русенският окръжен съд е спрял вписването на “Емко” - фирмата

...
Русенският окръжен съд е спрял вписването на “Емко” - фирмата
Коментари Харесай

Съдът в Русе обяви, че Гебрев не е собственик на “Дунарит”

Русенският областен съд е спрял вписването на “Емко” - компанията на Емилиян Гебрев, като притежател на “Дунарит”, се вижда от Търговския указател. Магистратите са се произнесли на 16 август, на 28 август същият съд стопира и повдигането на капитала на военния цех от 8 млн. на 68 млн. лева Новите акции трябваше да станат благосъстоятелност на “Емко”. Апелативният съд във Велико Търново също е спрял нарастването на капитала.

Собственик остава компания “Кемира”, която е на банкера Цветан Василев. Делът на “Кемира” от над 91% в “Дунарит” обаче е запориран от страната и разпореждането с акциите би било закононарушение. На процедура два съда опровергават изказванията на оръжейния търговец Емилиян Гебрев пред Би Ти Ви, че той е новият притежател на “Дунарит”, защото решенията на съда не са анулирани. Ако нарастването на капитала бе вписано, запорираният дял на страната щеше да падне на 10%, а Цветан Василев щеше да открадне “Дунарит” за повторно, откакто го купи с пари от КТБ, които не са върнати.

Опитите за преодоляването на завода провокираха реакция на страната, която изкупи заеми на “Дунарит” за най-малко 50 млн. лева и направи поръчка да купи завода. На 30 август от “Дунарит” оповестиха, че са изплатили на страната заемите, и бе спряно вписването на Държавната консолидационна компания като заемодател. От Търговския указател е видно, че има отвод на подаденото за регистриране заплащане от “Дунарит”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР