Русенският кандидат-кмет на ГЕРБ Иван Иванов, който изненадващо достигна до

...
Русенският кандидат-кмет на ГЕРБ Иван Иванов, който изненадващо достигна до
Коментари Харесай

Настоящият кандидат-кмет на Русе Иван Иванов изкарал едва 4 месеца като началник на Софийския затвор

Русенският кандидат-кмет на ГЕРБ Иван Иванов, който изненадващо доближи до балотаж с сегашния градоначалник на крайдунавския град Пенчо Милков, измествайки от второто място юристката на локалния олигарх Николай Събев – Рена Стефанова, държи скръбен връх за най-кратко задържалия се шеф на Централния софийски затвор.

 

Настоящият кандидат за кметския стол на Русе изкара едвам 4 месеца като краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на пандиза в София, преди да си тръгне тихомълком напролет на 2018 година след скандалния случай с бягството от пандиза на въоръжените до зъби рискови рецидивисти Владимир Пелов и Радослав Колев.

 

На 3 април 2018 година излежаващите неоправдателни присъди за убийства и отвличания Пелов и Колев избягаха като на кино от най-строго охранявания затвор в България след зрелищен екшън пред уплашените погледи на20 надзиратели, проправяйки си път със пукотевица.

От публикуваните след това видеозаписи от дръзкото въоръжено бягство на убийците се видя че единственият човек, опитал се да спре двамата пандизчии, е чистачката на пандиза Христина, която се трансформира в обект на всенародни доброжелателни смешки.

 

Избягалите от Софийския затвор Владимир Пелов и Радослав Колев по този начин и не бяха хванати, а

два месеца след един от най-големите гафове в историята на пандизите у нас се стига до кървава развръзка – Пелов беше погубен в нощна престрелка в Ботевград, при която съумя да застреля  остарелия си зложелател Марио Панчев – Дебелия. Съдбата на другия офейкал пандизчия Радослав Колев и до през днешния ден остава незнайна, като съгласно спуснат до медиите от Министерство на вътрешните работи слух той е бил премахнат от Владимир Пелов няколко дни след въоръженото им бягство от Софийския затвор.

 

Зрелищното въоръжено бягство от пандиза на рисковите нарушители Пелов и Колев разумно докара до грандиозни разтърсвания в Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ (ГДИН) и в Софийския затвор. По предписание на тогавашния министър председател Бойко Борисов министърът на правораздаването Цецка Цачева в профил от служба шефа на пандиза Иван Иванов и заместника му Анатолий Борисов, както и тогавашния шеф на ГДИН Свилен Цветанов. В министерството на правораздаването започва инспекция по какъв начин Пелов се е сдобил с револвер в пандиза, като подозренията бяха, че надзирателите са му помогнали.

Настоящият кандидат-кмет на Русе Иван Иванов също е обект на инспекция, която открива голям брой позволени от него и заместниците му пропуски, довели до бягството на рисковите рецидивисти от пандиза. Установено е, че сега, в който Пелов и Колев бягат от Софийския затвор, шефът на пандиза Иванов дружно със заместниците си и всички управителни фактори от администрацията, са на великденско празненство в затворническото общежитие в Казичене.

 

Иван Иванов въпреки всичко не е уволнен дисциплинарно от близката си другарка Цецка Цачева, само че е помолен самичък да си тръгне и да оваканти поста, на който краткотрайно е назначен при започване на януари 2018 година

 

Няколко седмици по-късно Иван Иванов е назначен за шеф на администрацията на Университетската многопрофилна болница в Русе „ Канев “, а през 2019 година става изпълнителен шеф на най-старото лечебно заведение в Североизточна България. В своята визитка като кандидат-кмет на Русе Иван Иванов икономисва историята за бягството на Владимир Пелов и Радослав Колев от пандиза в София. Според него за късия си престой като шеф на Софийския затвор той е съумял да доближи до разкрития, довели до серия уволнения, оставки и голям материал за работа от прокуратурата.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Николай Събев Рена Стефанова Иван Иванов ГЕРБ Русе Владимир Пелов Радослав Колев Марио Панчев – Дебелия ГДИН Свилен Цветанов Цецка Цачева бойко борисов
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР