Русенски фирми се обединиха, за да решат проблема с липсата

...
Русенски фирми се обединиха, за да решат проблема с липсата
Коментари Харесай

Съобразителни българи разрешиха проблема с липсата на медицински маски

 Русенски компании се сплотиха, с цел да решат казуса с неналичието на медицински маски. Заради нервността с ковид те се трансфораха в дефицитна стока. Русенското произвеждане обаче към този момент обезпечи задоволително маски за локалните поданици. Фирмите възнамеряват да снабдят и останалата част на страната.

Предприемчиви русенци се заеха сами да обезпечат маски против вируса, защото вносът на материали от Китай е неосъществим. Затова те употребява плат, изтъкан в локален цех. А други две компании шият защитните маски.

Красимир Иванчев, притежател на верига аптеки разяснява:

" В пазарна стопанска система, няма по какъв начин да има дупка незапълнена. "

Миглена Христова, притежател на шивашка компания добави:

" Има маски за еднократна и за многократна приложимост. Тези маски, които са за многократна приложимост са от памук най-вече. Те могат да бъдат изпрани при високи градуси и да се употребяват още веднъж. На час се създават по 10 маски. Първите 2 500 към този момент са в аптеките в Русе. "

Фармацевтите обаче предизвестяват, хората да не бързат да се презапасяват, а да употребяват маските единствено при потребност. Редно е маска да носи всеки един, който е болен, с цел да отбрани останалите, които са здрави.

А най-важното е още при първите признаци на простуда или грип, хората да потърсят лекарска помощ и да лимитират излизанията, написа още " Българска национална телевизия ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР