Русенка, бивш кооператор във вече фалиралата Русенска популярна каса, е

...
Русенка, бивш кооператор във вече фалиралата Русенска популярна каса, е
Коментари Харесай

Кредитори на Русенска популярна каса може да останат без имотите си

Русенка, някогашен кооператор във към този момент банкрутиралата Русенска известна каса, е застрашена да остане без купеното от нея преди 3 години жилище. Тя го е придобила от касата като отплата за парите, които финансовата институция не може да ѝ възвърне. В същата обстановка са още 50 души от Русенска област.

Русе

Пенка Атанасова е била член на Русенската известна каса дружно със брачна половинка си. И се тормозила при банкрута на известните каси в Дупница и Сливен.
Пенка Атанасова: И заповядвам парите ми да отидат в друга банка, в друга банкова сметка. И те ми одобряват нареждането, само че не го извършват. И разбирам, че към този момент банката е проблем.
От Русенската известна каса ѝ оферират вид - с парите, които има, да купи на търг жилище на задлъжнял клиент. За да не загуби вложените средства, ѝ се наложило да доплати още 6 хиляди лв..
Пенка Атанасова: От 2016 година 31-ви 8-ми, с покупката на жилището, аз нямам никаква връзка с известна каса. И идва коледния подарък с тези документи, в които споделят, синдикът желае тези парцели да се върнат на известна каса, с цел да могат и другите ужилени хора да получат нещо.
А ужилените са повече от 500 души, на които би трябвало да бъдат възобновени над 5 милиона лв.. В същото време имуществото на Русенска известна каса е едвам 2,5 милиона. Тя беше оповестена във банкрут предходната година и нейните кооператори се трансфораха в кредитори. Според Търговския закон тези, които по-рано са съумели да си възстановят загубите, купувайки парцели, са прередили останалите и по този начин са уязвили ползите им. Затова и покупко-продажбите може да бъдат развалени. А дали това в действителност ще стане - ще реши съдът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР