Русенец е станал жертва на телефонна измама по схемата за

...
Русенец е станал жертва на телефонна измама по схемата за
Коментари Харесай

Възрастен русенец даде 6000 лева на телефонни измамници

Русенец е станал жертва на телефонна машинация по схемата за потърпевш непосредствен, нуждаещ се от средства за незабавни медицински интервенции

Потърпевшият 72-годишен мъж е алармирал за закононарушението в петък следобяд във Второ районно управление (на МВР). По негови данни, същия ден сутринта е получил позвъняване от мъж, който се е показал за доктор от русенска болница и е обяснил, че в незабавното поделение на здравното заведение е призната щерка му в тежко положение, след случай и тя се нуждае от скъпа ортопедична интервенция, с цел да не загуби крайници си.

Мнимият лекар обяснил, че е належащо да се заплати сумата от 14 000 лв., само че възрастният мъж обяснил, че може да събере единствено 6 000 лева Непознатият го уговорил да събере колкото пари може и да ги съобщи на индивида, който ще изпрати, като прецизирал, че това е сина му и той работи в Здравната каса.

После го успокоил, че останалите ще може да потърси, събере и да даде в здравната каса при започване на идната седмица. За по-голяма меродавност "докторът " предложил на пострадалия да приказва с щерка си, с цел да я успокои за идните интервенции, само че го предизвестил авансово, че тя приказва постепенно и провлачено, тъй като е упоена и е с ударена челюст.

Така мъжът чул в слушалката женски глас, който повтарял "Татко, помогни ми! ". По-късно пред входа на жилището си 72-годишният предал на млад мъж 6-те хиляди лв. и удостоверил на „ доктора “ за това, а той от своя страна му заречен да го осведоми след привършване на интервенциите. Мъжът по този начин и не получил позвъняване, а че е излъган схванал чак откакто позвънил на щерка си. Сигналът е документиран във Второ районно управление (на МВР), формирано е досъдебно произвеждане за закононарушение по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс, проверява се от криминалистите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР