Русе. Заместник областният управител на Русе Валентин Колев води консултациите

...
Русе. Заместник областният управител на Русе Валентин Колев води консултациите
Коментари Харесай

Русе: Политическите сили стигнаха до съгласие на консултациите за определяне на РИК

Русе. Заместник регионалният шеф на Русе Валентин Колев води консултациите за установяване състава на Районна изборна комисия Русе (РИК) за осъществяване на избори за членове на Европейския парламент от Република България, планувани за 26 май 2019 година Това оповестиха от пресцентъра на Областната администрация . В срещата взеха присъединяване представителите на парламентарно показаните партии и обединения и партиите и обединенията от партии, които имат членове на Европейския парламент, само че не са парламентарно показани и други
Разпределението сред парламентарно показаните партии и обединения според т. 12.1 от Решение №8-ЕП/26.03.2019 година на ЦИК е следното: партия ГЕРБ – 5 членове; коалиция Българска социалистическа партия за България – 4 членове; партия Движение за права и свободи – 1 член; коалиция Обединени патриоти (НФСБ, Атака и ВМРО) – 2 членове; партия Воля – 1 член.
Общият брой членове на РИК Русе е 15, след включването на по един представител от партиите и обединенията, които имат определени с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, само че не са парламентарно показани в осъществяване на член 61, алинея 4 от ИК, както следва: коалиция Реформаторски блок – 1 член; коалиция „ България без цензура, ВМРО-БНД, Земеделски национален съюз, Движение Гергьовден “ (ББЦ) – 1 член.
Консултациите протекоха в дух на ангажираност и приемливост сред представителите на съответните партии и обединения, взели участие в тях.
Политическите сили стигнаха до единодушие за следното:
- Мирослава Маркова от партия ГЕРБ – за ръководител на РИК Русе;
- Зюмрюд Абазова от партия Движение за права и свободи и Александър Корфонозов от коалиция Обединени патриоти – за заместник-председатели на РИК Русе;
- Милена Хинкова от коалиция Българска социалистическа партия за България – за секретар на комисията.
Протоколът от срещата ще бъде изпратен в Централната изборна комисия още в късния следобяд през днешния ден.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР