Русе, заедно с още пет общини в страната, участва в

...
Русе, заедно с още пет общини в страната, участва в
Коментари Харесай

Русе и още пет общини минават на екологично горивo

Русе, дружно с още пет общини в страната, взе участие в план за поетапно минаване от отопление с дърва и въглища към потребление на различни екологично чисти източници, заяви на конференция заместник-кметът инж. Димитър Недев. Финансирането е в размер на близо 3 милиона лв., като 60% от средствата са от Европейския съюз, а останалите са обезпечени от общината.

Целта е да се усъвършенства качеството на въздуха. Проектът има две етапи – в първия стадий ще вземат участие 80 семейства, а във втория ще бъдат включени и останалите 1388 семейства. Районите в обсега на плана са необятен център, „ Ялта “, „ Войводите “ и елементи от „ Родина “, „ Дружба “ и „ Мальовица “. Разработени са критерии, по които всички искащи да аплайват по плана ще бъдат оценени и одобрявани.

Основната цел на плана е да се понижат фините прахови частици на малко над 22 тона на година, като за първия стадий – 1,2 тона, а за втория – 20,89 тона. За тази цел, Община Русе ще размени уредите, които се употребяват за отопление в семействата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР