Русе. Във връзка с поройните дъждове на територията на областта,

...
Русе. Във връзка с поройните дъждове на територията на областта,
Коментари Харесай

Русе: Без електроснабдяване са повечето населени места от община Две могили, Полско Косово, Стърмен и Батин

Русе. Във връзка с поройните дъждове на територията на региона, регионалният шеф инспектира на място спешната обстановка в най-сериозно потърпевшите общини. Това оповестиха от пресцентъра на Областна администрация - Русе. Той се срещна с кметовете на Ценово, Долна Студена, Беляново и Борово.
Сред най-потърпевшите е община Ценово, където тук-там реколтата от слънчоглед и сладка царевица е унищожена на повече от 50%. Г-н Григоров пое ангажимент да беседва с Министерство на земеделието за обезпечаване отплата на производителите.
Благодарение на синхрона на работата сред кмета на Долна Студена и регионалния шеф на Русе, екипите на Енерго-Про отреагираха навреме и отстраниха повредите по електропреносната система на Долна Студена.
Галин Григоров се срещна и със аграрни производители, чиито посеви има заплаха да бъдат залети, заради преливане на дере наоколо до с. Босилковци. В тази връзка той инициира провеждането на среща с Напоителни Системи, тъй че в бъдеще да бъдат сведени до най-малко възможни последици от сходни феномени.
Областният шеф организира среща и с кмета на Борово като на място беше осведомен за подхванатите дейности по възобновяване на енергоподването в обитаемото място.
Г-н Григоров поддържа непрекъснат контакт с Министерски съвет, кметовете на обитаеми места от района, районна дирекция ПБЗН, ВиК и Енерго-Про, като при утежняване на обстановката ще бъдат подхванати всички нужни ограничения.
Към момента на територията на региона пътната конюнктура е усложнена, обитаеми места без вода няма, а без електроснабдяване са множеството обитаеми места от община Две могили, Полско Косово, Стърмен и Батин.
Областният шеф моли към жителите да не подхващат пътувания, в случай че не са им наложителни. Целта е да се избегнат пътно-транспортни катастрофи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР