Русе. В никакъв случай държавата не трябва да дава средства

...
Русе. В никакъв случай държавата не трябва да дава средства
Коментари Харесай

Крум Зарков, БСП: Трябва да се обединим, за да променим страната си, нека бъдем оптимисти

Русе. „ В никакъв случай страната не би трябвало да дава средства на частните учебни заведения “. С тези думи се обърнаха учители и шефове на учебни заведения към народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ в град Глоджево (община Ветово) по време а представянето на „ Визия за България “, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . Те обявиха, че делигираните бюджети са изгирали своята роля и в този момент би трябвало да се финансира качество, а не брой възпитаници. Според тях би трябвало и да се дават специфични бонуси за отдалечени райони и образованието на деца, чийто майчин език е друг от българския.
Зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Крум Зарков прикани всеки български жител да бъде участник в написването на Визията. „ Трябва да се обединим, с цел да променим страната си. Нека бъдем оптимисти. Ако кажем - до тук бяхме, нищо няма да реализираме “, сподели още той.
Народният представител проф. Анелия Клисарова показа Визията в областта на образованието. По думите ѝ в настоящето законодателство има големи проблеми - обсегът на учениците, огромната част от учениците не вървят на учебно заведение по социлани причини; бумащината, с която са засипани учителите и неналичието на действителна подготовка, която да се организира в университети и инстититуци; казусът с приобщаващото обучение.
Депутатът Георги Стоилов пое ангажимент левицата да насочи парламентрарни въпроси по питанията на учителите за маломерните паралелки и тяхното финансиране, остарялата нормативна база за ученическите столове и правата на Агенцията за протекция на децата в учебните заведения. В полемиката взеха присъединяване и народните представители Димитър Георгиев и Йордан Младенов.
Ниските изкупни цени на граха, на слънчогледа, млякото и неналичието на достъп до еврофондове бяха измежду главните проблеми, сложени на срещата със земеделци в с. Обретеник, община Борово. Присъстващите показаха единодушие със заложените във „ Визия за България “ ограничения за съкращаване на веригата сред производителя и пазара. Те сложиха и въпроса какви ограничения ще бъдат подхванати от страна на страната за чумата по свинете, която е засегнала Румъния и за какво се бавят тези ограничения. Хората показаха своята паника от набезите и беззаконието, неналичието на отбрана на техните култури и стопанства. Те показаха и противоречие с предлагането на ръководещите за промяната в опазването на здравето.
Народният представител от Българска социалистическа партия Йордан Младенов акцентира, че има потребност от напълно нов метод в земеделието. „ Важно е да се понижи админитсративната тежест за дребните производители и да се сътвори марка „ Произведено в България “, която се да се постанова в огромните магазини “, сподели още той и добави, че би трябвало да се провиснал повече средства за различното произвеждане.
Депутатът Димитър Георгиев разяснява, че дотациите би трябвало да бъдат разграничени на две – за единица повърхност и за създадено и продадено количество продукция. На срещата участваха също проф. Анелия Клисарова и депутатът от района Георги Стоилов.
В с. Борисово, община Сливо Поле, при срещата си с депутати от левицата, жителите направиха предложение за повишение на контрола от страна на страната в обществените домове. По думите им има повишена роля на НПО-тата при грижата за хората в тези домове, само че никой не следи какво се случва там. Те приветстваха концепцията на Българска социалистическа партия за надграждане на Визията дружно с българския народ. Поставиха въпроси за демогарфския срив, проблемите при развъждане на деца, проблемите в образованието, изключително в неналичието на качествено дуално обучение; за ограниченията за хората в риск – извънредно нуждаещи се, хора с увреждания, които имат потребност от обгрижване; за ниските пенсии и метода за определянето им. Не на последно място те сложиха и проблемите на децата с аутизъм, които чакат с месеци да бъде сложена дефинитивна диагноза в София, помощните средства, методиките за работа на ТЕЛК-овете.
Народният представител доктор Валентина Найденова отговори на множеството въпроси в областта на опазването на здравето и образованието, в частта за професионалното обучение. Депутатът Радослав Стойчев показа Визията в областта на стопанска система и районно развиване. Той акцентира желанието на левицата да се заложи на районния принцип при правенето на политики, като се регистрират районните специфики на всеки район.
В срещата взе присъединяване и зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков.
По време на представянето на Визията в с. Бабово, община Сливо Поле хората сложиха въпроса за проверка на прехода и бандитската приватизация. Бе направено и предложение да се търси метод да се притеглят вложители, само че не с концепцията за потребление на евтина работна ръка.
Народният представител от левицата Иван Ченчев акцентира, че Българска социалистическа партия е поредна, което е видно от предизборната стратегия, Визията и внасянето на 45 законопроекта, които касаят всекидневието и виталния стандарт на хората. „ Ние ще сме и първите, които при осъществено ръководство, ще изпълнят всички свои поети задължения “, безапелационен бе той.
Депутатът Георги Андреев отговори на въпросите на присъстващите в областта на сигурността. „ Трябва да върнем доверието на жителите към институциите и към Министерство на вътрешните работи. В момента то не работи за отбрана на живота и собствеността на хората, а пази корпоративни ползи “, съобщи той.
Като главен проблем, по време на срещата с представители на левицата, жителите на община Две могили показаха неприятното положение на общинската и републиканската пътна мрежа в страната. По думите им зимното поддържане на пътищата е неприятно, както и маркировката по тях. Те показаха неодобрение и от пътя Русе-Бяла, който съгласно тях е един от най-опасните в страната. Присъстващите припомниха обещанията на ръководещите той да бъде рехабилитиран и отводнен, само че ремонтът не подготвен, а даже и след него, той още веднъж няма да може да поеме трафика. Народният представител от левицата Манол Генов показа „ Визия за България в частта ѝ за опазване на здравето, енергетика и земеделие. Депутатът Лало Кирилов показа концепциите на Българска социалистическа партия в областта на стопанската система, данъчната и обществената политика.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР