Русе. Служители на териториалния сектор за борба с организираната престъпност

...
Русе. Служители на териториалния сектор за борба с организираната престъпност
Коментари Харесай

Служители на ГДБОП в Русе са разкрили престъпна група за производство, доставка и разпространение на наркотици

Русе. Служители на териториалния бранш за битка с проведената престъпност в Русе, с присъединяване на техни сътрудници от секторите в Разград и Бургас, са разкрили проведена незаконна група, правила закононарушения, обвързвана с опиати. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Процесуално – следствените дейности са подхванати в края на ноември на територията на Русе и бургаското с. Крушевец. В процеса на работа са документирани произвеждане, доставка и разпространяване на наркотични субстанции от проведената незаконна група, работила с користна цел (престъпление по член 321 вр. член 354 „ а “ от НК). Изяснено е, че групата е „ работила “от юни тази година, от когато е и под наблюдаване. В рамките на следствието са открити данни за произвеждане, доставка и разпространение на екстази и метаамфетамин на хапчета), както и прекурсори за производството им.

За период от 24 часа са арестувани двама мъже от Бургас - на 30 и 33 години, и двама русенци – на 35 и 34 години. При претършуване на 4 обекта, три от които в Русе и един в с. Крушевец, са открити и конфискувани към 37 таблетки метамфетамин, общо към 42 грама суха тревна маса марихуана, 5 грама кристалообразно вещество, нелегално притежавана ловна пушка 12-ти диаметър и патрони за нея. Открито е помещение в с. Крушевец и лабораторно съоръжение, пригодено за произвеждане на наркотични субстанции – метамфетамин, разнообразни типове прекурсори за подготвяне на наркотични вещества; 30 хапчета със наличие на ефедрин, както и 5 мобилни телефона. На двете места – и в Русе и в с. Крушевец са открити принадлежности за претегляне и разфасоване на наркотични субстанции.

По случая в Специализираната прокуратура е формирано досъдебно произвеждане по член 321 вр. член 354 „ а “ от Наказателен кодекс. Разпитани са 7 очевидци. Спрямо трима от арестуваните са повдигнати обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група за доставка и разпространяване на наркотични субстанции, на двама е наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража “, а на трети - парична гаранция.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР