Русе. Премиерът Бойко Борисов и председателят на ПГ на ГЕРБ

...
Русе. Премиерът Бойко Борисов и председателят на ПГ на ГЕРБ
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов и председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов присъстваха на откриването на храма „Св. Пантелеймон” в град Бяла

Русе. Премиерът Бойко Борисов и ръководителят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов участваха тази заран на откриването на храма „ Св. Пантелеймон ” в гр. Бяла, област Русе. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
На откриването на храма участваха още кметът на Бяла Димитър Славов, националният представител от ГЕРБ-Русе и регионален координатор на партията Пламен Нунев и евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, Андрей Новаков и Ева Майдел.
Това е първата новопостроена черква в региона от 100 години насам. Общата стойност на молитвения дом е 390 хиляди лева, като средствата са събрани напълно от дарения. От тях 55 хиляди лева са дарени от страната, 20 хиляди лева са от партийната дотация на ГЕРБ, а 10 хиляди лева са дарени персонално от премиера Бойко Борисов. За тазгодишния рожден ден на министър-председателя ПГ на ГЕРБ събра за него 20 хиляди лева, като по негово предпочитание парите бяха дарени за ремонт на джамия в с. Подайва (община Исперих) и за построяването на църквата в Бяла. Строежът на православния храм лиши година и 10 месеца.
Преди освещаването на църквата „ Св. Пантелеймон ” Цветан Цветанов беседва с поданици на Бяла, като той употребява момента, с цел да ги поздрави за новата облага. „ Изключително съм щастлив през днешния ден да видя жителите на Бяла толкоз щастливи. Те ми споделиха, че са впечатлени от хубостта на новия храм и че през днешния ден една тяхна фантазия се е сбъднала. Православието е част от нашата българска еднаквост и по тази причина постоянно е доста хубаво, когато нов храм се открива, тъй като това е гаранция, че идните генерации ще запазят изконния български дух “, показа Цветанов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР