Русе предвижда нови мерки за облекчаване на трафика заради опешките

...
Русе предвижда нови мерки за облекчаване на трафика заради опешките
Коментари Харесай

Спират тировете за Дунав мост при Стара Загора

Русе планува нови ограничения за облекчение на трафика поради опешките от тирове. Предвижда се южното платно в зоната на пътен възел " Тегра " в посока от Русе към Мартен да стане с в двете посоки придвижване, както и да се вкара възбрана за прекъсване на моторни транспортни средства и в двете направления.

Междуведомствената работна група сред МТС, Министерство на регионалното развитие и Министерство на вътрешните работи е обособила четири точки, позволяващи престои на тежкотоварни коли - Стара Загора, Велико Търново, Разград и Бяла, за облекчение на трафика в град Русе, както и построяването на буферен паркинг.

" Интензивният трафик е повишен в пъти и ще бъде следен от виновните институции непрекъснато посредством въвеждането на пропускателен режим, с цел да не се натоварва придвижването в град Русе и облекчи прекосяването на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 1 ", разяснява заместник-министърът на превоза и известията Николай Найденов. " Идеята е по време на тези срещи да намерим решение в дълготраен проект, а не годишно да се търсят оптимални разновидности ", изясни той.

Същевременно двете ленти на северното платно - в посока от Мартен към Русе в сектора от пътен възел " Тегра " до кръговото на Индустриална зона, да се употребяват напълно за нареждане на чакащите камиони, като съответният сектор от платното ще бъде изцяло затворен за останалите участници в придвижването.

Очаква се реорганизацията да увеличи пропускливостта на придвижването в двете направления, като по този метод да се избегне опцията за основаване на тапи. При утвърждение на плана, той ще бъде осъществен.

От МТС означават също, че служебните вицепремиери Христо Алексиев и Иван Демерджиев са упълномощили на виновните институции да изработят и приложат краткосрочни ограничения за нормализирането на гранично-пропускателните пунктове в страната. Христо Алексиев ще инициира среща с румънския си сътрудник Сорин Михай Гриндяну за намиране на дълготрайни решения за ускорение на прекосяването през граничните пунктове сред двете страни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР