Русе посрещна европейския шампион по вдигане на тежести Ангел Русев,

...
Русе посрещна европейския шампион по вдигане на тежести Ангел Русев,
Коментари Харесай

В Русе посрещнаха подобаващо четирикратния европейски шампион по вдигане на тежести Ангел Русев

Русе посрещна европейския първенец по повдигане на тежести Ангел Русев, който победи по време на шампионата, което продължава да се организира в България в столичната " Арена София ".

За Русев това беше четвърта поредна купа на Стария континент в категория до 55 кг, а до него на почетната стълбичка се качи още един българин - Джан Зарков, който остана трети.

" За мен не беше изненада. Представихме се доста добре с Джан Зарков. Предстои международна купа, която е подготовка за олимпийските игри. Там се стремим да направя дуел от 294 кг, защото ще съм в горната категория. Това ще ми даде късмет към олимпийските игри ", съобщи Ангел Русев, който разяснява и настоящата обстановка в националния тим.

" На мен персонално ми оказва помощ проф. доктор Кирил Панайотов - ръководител на ТСК-Русе, на който съм признателен и без който нямаше да успеем да се подготвим. В националния тим е много тежко. В момента никой няма пари за безусловно нищо. Доста сме зле, само че мисля, че по-скоро нещата ще се оправят ", показа родният щангист.

В същото време наставникът и на двамата русенски тежкоатлети Радослав Атанасов разкри и каква е рецептата за триумфа.

" Титлата е заслужена и предстояща. Не е мъчно да се отглеждат първенци, тъй като когато има схващане сред играч и треньор, нещата се получават по приятния метод ", счита българският експерт.

Като премия за своите достижения Ангел Русев и Джан Зарков получиха парични награди от ръководителя на ТСК-Русе - проф. доктор Кирил Панайотов, както и грамоти от името на регионалния шеф и от кмета на Русе.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР