Русе остана на студено, заради авария на „Топлофикация“ - пробив

...
Русе остана на студено, заради авария на „Топлофикация“ - пробив
Коментари Харесай

Авария на „Топлофикация“ остави Русе на студено


Русе остана на студено, поради повреда на „ Топлофикация “ - пробив на казан спря парното и топлата вода на близо 19 хиляди клиенти в целия град.

„ Ние поносим някакви загуби и сме принудени да търсим опция т.е. аз и моето семейство ще създадем разноски за ток “, споделя Виолина Христова, която е пострадала от повредата.



Заради минусовите температури и неналичието на отопление в Английската гимназия от през днешния ден са на онлайн образование. „ Правим това с оглед запазване здравето и живота на учениците. Много бързо взехме решение заради това, че температурата през нощта беше -5 “, разяснява шефът на гимназията Маргарита Янакиева.



От “Топлофикация “ Русе обясниха за bTV, че казусът е поради пробив в котела. „ Днес сутринта е възобновено всичко, оправена е повредата, жарък е котелът. Следобед, по-късния следобяд ще усетят хората топлото “, разяснява изпълнителният шеф на сдружението в Русе Севдалин Желев.



От сдружението обясниха, че честите повреди се дължат на остарелите топлопроводи, чиято замяна е доста скъпа. Абонатите пък упорстват за обезщетения поради неналичието на парно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР