Русе. МРРБ отпуска средства за проектиране на укрепването и санирането

...
Русе. МРРБ отпуска средства за проектиране на укрепването и санирането
Коментари Харесай

МРРБ отпуска средства за проектиране на укрепването и санирането на блок „Русия” в Русе

Русе. Министерство на регионалното развитие отпуска средства за планиране на укрепването и санирането на блок „ Русия ” в Русе. Това разгласи по време на среща с представители на етажната благосъстоятелност през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . За първи път у нас се прави сходен ход за многоетажна жилищна постройка. На срещата участваха още народните представители от ГЕРБ - Русе Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков, кметът на Община Русе Пламен Стоилов, неговите заместници Димитър Наков и Страхил Карапчански, основният проектант на Община Русе Живка Бучуковска.
Кметът Стоилов изясни на радостните поданици на блока, че Общината ще изготви повсеместен план с съответни ограничения за градивно подсилване и енергийна успеваемост, както и спомагателни ограничения. Ще се направи възлагане в къси периоди - до пролетта на идната година. Тогава ще се пристъпи към избор на реализатор. Сумата, която ще е нужна за цялостното довеждане докрай на блока в региона на Автогара Юг надвишава 3 пъти повече санирането, в случай че бе направено единствено то. Пламен Стоилов счита, че в действителен период април или май може да стартира строителството. Той благодари на министъра за допускането осъществяването на пилотния план в града ни, а той може да послужи и като модел за сходни укрепвания в Русе. „ Това е грижата на страната, грижата на Министерство на регионалното развитие и персонално на министъра на тези хора, които сами не могат да си решат казуса ”, акцентира кметът.
Министър Нанков даде обещание, че ще пристигна и трети път следващата година за церемонията по откриването на блока след довеждане докрай на работата там.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР