Русе. Експериментално в Русе ще се взимат проби със специализиран

...
Русе. Експериментално в Русе ще се взимат проби със специализиран
Коментари Харесай

Министър Нено Димов: В Русе експериментално ще се измерват интензивно миришещи вещества

Русе. Експериментално в Русе ще се взимат проби със профилиран уред за хващане на интензивно миришещи субстанции. Това разгласи на брифинг министърът на околната среда и водите Нено Димов при показване на устройството, ситуирано на територията на Автоматичната измервателна станция „ Възраждане “ на Изпълнителната организация по околна среда (ИАОС) в града. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите . „ Като продължение на ограниченията, които се подхващат за чистотата на атмосферния въздух, устройството ще докара до обективизиране на казуса, обвързван със замърсяването на въздуха “, съобщи министър Димов.
При подадени сигнали апаратът може да бъде задействан отдалечено посредством SMS. След задействането му той взима проби в границите на 5 минути в два обособени контейнера. Едната проба ще бъде изпращана в лаборатория в Италия, където ще бъде подложена на органолептичен разбор. Паралелно с нея, друга акредитирана лаборатория в чужбина или в страната ще прави химичен разбор. Министър Димов сподели още, че вземането на проби ще продължи 6 месеца. Русе е определен за тестванията на апаратурата поради сериозните недоволства на жителите за съществуване на интензивни миризми.
„ Ако това даде резултат, апаратът може да бъде възложен на локалните управляващи в други елементи на страната. Ще бъдат планувани и промени в Закона за чистотата на атмосферния въздух, които да дадат права на локалните управляващи и благоприятни условия, в това число за наказания въз основата на резултати от сходен тип инсталация “, сподели още министър Димов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР