Русе е стратегически важен за сближаването между България и Румъния,

...
Русе е стратегически важен за сближаването между България и Румъния,
Коментари Харесай

Обмислят създаването на велосипеден маршрут по река Дунав като част от Евро Вело 6

Русе е стратегически значим за доближаването сред България и Румъния, написа Пенчо Милков във Facebook

Като част от Интегрираната териториална тактика за развиване на трансграничната зона Румъния-България в Русе се организира среща сред градската администрация и членовете на Стратегическия ръб, отговарящ за тактиката. Кметът на града акцентира, че построяването на велосипеден маршрут по протежението на река Дунав има капацитет да оживи прилежащите обитаеми места. Предвижда се велосипедният маршрут да бъде част от Евро Вело 6.

Евро Вело 6 е известен, като един от най-живописните и приятни направления в европейската мрежа. Ако изберете да тръгнете по него, през по-голямата част от времето ще се движите по устието на реки, в това число и Дунав. По този метод Евро Вело 6 свързва Черно Море и Атлантическия океан. Трасето минава през някои от най-интересните европейски страни – Франция, Швейцария, Германия, Австрия, Унгария, Сърбия, България и Румъния.

По този мотив кметът на Русе изрази в профила си във Facebook убеденост, че ще се откри решение за осъществяване на плана.

„ Русе е стратегически значим за доближаването сред България и Румъния.

За някои локални общности това съдействие може да е ново, само че не и за нас. Изключително интензивно действаме по взаимни планове, които имат автентичен принос в района. Това оказва помощ българи и румънци да се познаваме повече и да развиваме общи действия.

Приветствах в Русе членовете на Стратегическия ръб, отговарящ за Интегрираната териториална тактика за развиване на трансграничната зона Румъния-България.

Създаването на велосипеден маршрут по протежението на река Дунав – част от ЕВРО ВЕЛО 6, има капацитета да оживи прилежащите обитаеми места. За нас това е опция за деен и екологичен, безвреден превоз.

Вярвам, че ще намерим сполучливото решение. “
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР