Русе. Държавата днес е стабилна. Смехотворно, несериозно и безотговорно е

...
Русе. Държавата днес е стабилна. Смехотворно, несериозно и безотговорно е
Коментари Харесай

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в Русе: Смехотворно, несериозно и безотговорно е държавата да отива на нови избори, каквото е желанието на политическите ни опоненти

Русе. Държавата през днешния ден е постоянна. Смехотворно, несериозно и безконтролно е страната да отива на нови избори. Политическите съперници в лицето на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи се пробват да оформят антиправителствен блок. Нямаме терзания за вота на съмнение. Това съобщи зам.-председателят на ГЕРБ и ръководител на ПГ на партията Цветан Цветанов, който организира работна среща с представители на структурите от Русенска община, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Тя се състоя довечера в Пленарната зала на Община Русе и на нея участваха регионалният координатор на ГЕРБ в Русенска област и депутат Пламен Нунев, сътрудника му Светлана Ангелова, депутати от Бургаски и Благоевградски изборен регион, общински съветници, зам.-кметове на Община Русе, кметове на кметства от района, членове на ГЕРБ от област Русе. „ Нашите политически съперници сега нямат какво друго да създадат с изключение на да водят една компроматна война, която цели дискредитиране на страната в подтекста на идното Европредседателство “, разяснява Цветанов.
По думите му ГЕРБ потвърдила, че има систематичен метод и по тази причина получава тази оценка от обществото. Цветанов уточни, че хората ще имат вяра на тези, които могат да вършат политики и могат да покажат забележими резултати. „ За 2018 година приходите ще бъдат повече в бюджета. Брутният вътрешен продукт ще доближи рекордните 105 милиарда лева Бюджетният недостиг ще бъде под 1 %, което значи,че страната няма да задължи идващите генерации “, акцентира Цветан Цветанов. Той изясни, че 750 млн. лв. ще бъдат ориентирани към държавния бранш, като преди всичко парите ще бъдат за сферата на образованието. 330 млн. лв. повече ще има за заплатите на учителите следващата година. „ Така младежите ще бъдат арестувани в страната “, означи водачът на ПГ на ГЕРБ.
Цветан Цветанов акцентира, че ГЕРБ подчертава и върху обществената политика. „ За хората с увреждания ще има 64 млн. лева и те ще дойдат от европейското финансиране и няма да тежи на държавния бюджет. На 180 лв. бе увеличена минималната пенсия, а единствено преди месец бе направена втората стъпка – 200 лв.. Това ще коства на бюджета 180 млн. лв.. Правителството направи по този начин, че да има и стратегия за развъждане на деца на работещи родители, за която към този момент са подадени над 1900 молби “, изясни зам.-председателят на ГЕРБ.
„ Хората се интересуват само от решение на локалните проблеми и стабилността в страната. За бизнеса е значимо да има политическа непоклатимост, с цел да създадат съответните финансови разноски и вложения “, разяснява още Цветанов и добави, че е значимо политиците да бъдат до хората и да вземат решение всеки един техен проблем. „ Трябва да бъдем положителни и градивни и да понижаваме несъгласията, които се нагнетяват в обществото “, безапелационен бе зам.-председателят на ГЕРБ.
Ние би трябвало да бъдем непрекъснато при хората. През новия политически сезон регионалното управление на партията не се събира единствено в Русе, а и в общините – при хората. Това съобщи пред множеството регионалният координатор на ГЕРБ в Русенска област Пламен Нунев. „ Такива събирания са извършени в Бяла, Ценово, Иваново, Две могили. След 3 месеца ще се направи още веднъж обиколка, с цел да може по места да се проучват и вземат решение навреме проблемите “, добави Нунев.
В хода на събранието зам. – кметът Страхил Карапчански направи къса презентация за плановете, осъществени от Община Русе, както и тези, които се реализират в този момент с европейско финансиране. Той благодари на народните представители и персонално на Цветан Цветанов, както и на Министерски съвет с министър – ръководител Бойко Борисов за съдействието по разнообразни въпроси.
В края на събитието Цветан Цветанов връчи членски карти на новоприети членове на ГЕРБ в Русенска община.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР