„Русатом - Международна мрежа“ (част от „Росатом“) подписа Меморандум за

...
„Русатом - Международна мрежа“ (част от „Росатом“) подписа Меморандум за
Коментари Харесай

„Росатом“ подписа с ЕБР за подкрепа на високотехнологични проекти в Евразия


„ Русатом - Международна мрежа “ (част от „ Росатом “) подписа Меморандум за съгласие и съдействие с Евразийската банка за развиване (ЕБР). Документът регламентира общите правила за развиване на двустранното съдействие с Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан и други страни. Споразумението бе парафирано на 10 август от президента на „ Русатом - Международна мрежа “ Александър Мертен и от Всеволод Смаков от ЕБР, предава world-nuclear-news.org.

Заедно страните ще подкрепят реализирането на планове на „ Росатом “ във високо-технологични области, в това число възобновимите енергийни източници, нуклеарната медицина, потреблението на радиационни технологии в индустрията, селското стопанство, центрове за обработка на храни, построяването и обслужването на АЕЦ и други комплицирани инженерни обекти.

„ Подписването на днешното съглашение сред „ Русатом - Международна мрежа “ и Евразийската банка за развиване основава спомагателни условия за сполучливото реализиране на планове в региона на обичайна и възобновимата сила, нуклеарната медицина и други области в страните членки на ЕБР, в които компании на „ Росатом “ вземат участие като снабдители на съоръжение и услуги, реализират планове и са сътрудници на локалните управляващи и частни компании “, означи Мертен.

„ Банката е подготвена да поддържа „ Росатом “ при реализирането на високотехнологични планове в региона на енергетиката и промишлеността в Армения, Беларус и Централна Азия. Имаме огромни очаквания за по-нататъшното ни съдействие “, означи Смаков.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР