Рупърт Мърдок се оттегля като председател на борда на Fox

...
Рупърт Мърдок се оттегля като председател на борда на Fox
Коментари Харесай

Мърдок слиза от поста на председател на борда на Fox Corp. и News Corp.

Рупърт Мърдок се отдръпва като ръководител на борда на Fox Corp. и News Corp. Това стана ясно от известие на компанията.

Това ще стане формален факт през ноември. 92-годишният Мърдок ще бъде назначен за почетен ръководител на фирмите. Един от синовете на медийния магнат Лаклан Мърдок ще стане едноличен ръководител на News Corp и ще продължи да бъде изпълнителен ръководител и основен изпълнителен шеф на Fox Corp.

В послание към чиновниците Мърдок твърди, фирмите са в положително здраве, както и той. " Имаме всички учредения да сме

оптимисти за идващите години - аз сигурно съм и възнамерявам да да вземам участие в тях.

Битката за свободата на словото и в последна сметка свободата на мисълта в никакъв случай не е била по-интензивна ", написа той до чиновниците, представен от CNBC.

Мърдок е създател на американската медийна компания Fox Corporation. Компанията е основана през 2019 година след придобиването на 21st Century Fox от The Walt Disney Company. Активите, които не бяха добити от Disney, бяха отделени от 21st Century Fox и по този начин се ръми новата Fox Corp. Акциите на компанията започнаха да се търгуват на 1 януари 2019 година

Австралиецът построи своя медиен конгломерат във време на бързи промени в световните връзки. Той видя капацитета и в обществените медии, придобивайки и по-късно продавайки първия всеобщ състезател в този сегмент MySpace.

News Corp., под чиято шапка е The Wall Street Journal, разгласи, че ще понижи личния състав си с 5% тази година или 1250 чиновници.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР