РУО Пловдив проверява основното училище в село Песнопой за издаване

...
РУО Пловдив проверява основното училище в село Песнопой за издаване
Коментари Харесай

РУО Пловдив проверя училище до Пловдив за издаване на фалшиви дипломи и липса на образователен процес

РУО Пловдив ревизира главното учебно заведение в село Песнопой за издаване на подправени дипломи и липса на учебен развой. В инспектората са постъпили два сигнала, по които към този момент се работи и до края на месеца резултатите от инспекцията би трябвало да станат ясни, заяви за Дарик началникът на просветителното ръководство Иванка Киркова.

Единият сигнал е от краткотрайно изпълняващият шеф на школото в Песнопой Мария Мустакова против някогашния началник на образователното заведение Сашка Кръстева, сегашен шеф на СУ " Найден Геров " в Пловдив. В сигнала се цитират обстоятелства и изказвания за издаване на подправени дипломи, за инспекцията на които е назначена комисия отдвама специалисти, в това число и досегашният шеф на РУО-Пловдив - Антоанета Пакова. Изискана е и информация от община Калояново, на чиято територия се намира учебното заведение.

По същото време е получена и друга тъжба – този път от някогашен преподавател в учебното заведение в Песнопой, който служебно го е посетил. Преподавателят твърди, че в учелното заведение няма възпитаници и липсва учебен развой, което се удостоверява и от инспекция напросветния инспекторат.

Началникът на просветителната институцияе безапелационна, че ще бъдат осъществявани ежедневни инспекции в школото, с цел да се ревизира достоверността на сигналите.

Киркова обаче изрази недоумението си от обстоятелството, че множеството от изказванията на сегашния шеф на учебното заведение в Песнопой Мария Мустакова са можели да бъдат тествани още преди близо месец при встъпването й в служба, когато би трябвало да се извърши наложителното приемане и предаване на учебната документи.

Сезирани са и други институции.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР