Румяна Желева Софийският градски съд осъди на шест месеца пробация

...
Румяна Желева Софийският градски съд осъди на шест месеца пробация
Коментари Харесай

Прокурорка от Добрич бе осъдена на пробация по две обвинения


Румяна Желева

Софийският градски съд осъди на шест месеца пробация прокурорката от Добрич Румяна Желева по повдигнатите й обвиняванията за потребление на служебно състояние и за лъжесвидетелстване.

Тя беше предадена на съд през предходната година за случай от 30 юни 2012 година Тогава нейният брачен партньор е бил спрян на пътя от служители на реда, тъй като колата му лъкатушела. Подозренията, че той е карал пийнал, се засилили, тъй като индивидът мощно миришел на алкохол. Прокурорският мъж обаче отказал да бъде тестван с дрегер, отказал и да даде шофьорската си брошура. Вместо това се обадил на брачната половинка си, която към оня миг бе прокурор в окръжната прокуратура в Добрич.

След позвъняването прокурор Желева пристигнала при служителите на реда с документите на мъжа си. Тя се показала на чиновниците на реда, като им декларирала, че е прокурор и попитала дали може да направи нещо, с цел да няма последици за брачна половинка ѝ. След нейната поява обаче мъжът ѝ станал нападателен към служителите на реда, хванал единия за ръката и го блъснал с пестник в гръдния панер, като отправял закани за ликвидиране и обиди. Полицаите поискали подкрепление и на мястото пристигнал втори екип, след което мъжът бил арестуван и отведен в полицията.

По време на случая прокурор Желева обяснявала на униформените, че нямат право да задържат мъжа ѝ и им напомнила, че е прокурор. Поради тази причина бе предадена на съда за непозволено потребление на служебно състояние. После тя бе упрекната и за лъжесвидетелстване по делото, заведено против брачна половинка й.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР