Румен Спецов се връща на поста изпълнителен директор на Националната

...
Румен Спецов се връща на поста изпълнителен директор на Националната
Коментари Харесай

Кабинетът върна Румен Спецов като шеф на НАП

Румен Спецов се връща на поста изпълнителен шеф на Националната организация за приходите ( Национална агенция за приходите ). Това реши кабинетът на премиера Николай Денков на първото си съвещание в сряда. Заемащият в този момент длъжността Борис Михайлов е освободен " заради утежняване на събираемостта на приходите от Данък добавена стойност ", заяви държавната осведомителна работа.

Спецов беше назначен на поста от служебния кабинет на Стефан Янев през май 2021 година по предложение на тогавашния финансов министър Асен Василев. Той остана отпред на Национална агенция за приходите по време на кабинета на Кирил Петков и, когато президентът Румен Радев назначи служебния кабинет с министър председател Гълъб Донев.

Тогава Спецов сподели, че служебната министърка на финансите Росица Велкова-Желева му е съобщила, че аргументите за уволнението са политически.

Малко преди Спецов да бъде уволнен от Национална агенция за приходите предходната година, Софийската градска прокуратура стартира следствие поради продажбата на неговата компания " Гранкес Трейдър " . Става въпрос за сдружение на Спецов, което е имало над 1 млн. лв. отговорности към страната и което той е продал на малоимотно лице.

Освободеният в сряда Борис Михайлов беше началник на фонд " Земеделие " от 10 юни 2021 година до 4 март 2022 година Около назначението му тогава се заформи скандал, защото през 2004 година Михайлов беше задържан за данъчни измами. Впоследствие той беше оправдан и осъди прокуратурата.

Според прессъобщението на държавното управление от сряда Румен Спецов е специалист с дълготраен опит в Национална агенция за приходите и в региона на данъчната политика и законодателство, както и отбраната на националната сигурност.

Той е приключил Стопанската академия „ Д. А. Ценов “ – Свищов със специалности „ Икономика и търговия “ и „ Вътрешен финансов надзор “, Академията на Министерството на вътрешните работи със компетентност „ Защита на националната сигурност “.

В интервала 2001 – 2015 година е заемал разнообразни експертни и управителни длъжности в Национална агенция за приходите.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР