Румен Спецов е новият-стар изпълнителен директор на НАП. Прясно избраният

...
Румен Спецов е новият-стар изпълнителен директор на НАП. Прясно избраният
Коментари Харесай

Румен Спецов отново оглави НАП

Румен Спецов е новият-стар изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите. Прясно определеният кабинет го върна на поста още на първото си съвещание през днешния ден. Уволненият от служебния кабинет през 2022-а Спецов бе оправдан, откакто Министерският съвет освободи Борис Михайлов от длъжността изпълнителен шеф на Националната организация за приходите. Аргументът е, че е влошена събираемостта на приходите от Данък добавена стойност.

Спецов е висококвалифициран специалист с дълготраен опит в Национална агенция за приходите и в данъчната политика и законодателство, както и в отбраната на националната сигурност. Завършил е Стопанската академия „ Д. А. Ценов “ – Свищов със специалности „ Икономика и търговия “ и „ Вътрешен финансов надзор “, Академията на Министерството на вътрешните работи със компетентност „ Защита на националната сигурност “.

В интервала 2001 – 2015 година е заемал разнообразни експертни и управителни длъжности в Националната организация за приходите. Професионалният му опит е обвързван с разбор и следствие на данъчни измами, оценяване на риска на комерсиалните браншове, взаимна работа с ДАНС, прокуратурата и задгранични партньорски организации и служби. Бил е съветник в региона на финансите и данъчното законодателство. Спецов бе отпред на Национална агенция за приходите от май 2021 година до август 2022 година

Още сутринта потегли слухът, че Спецов ще бъде върнат на шефския пост в Агенцията по приходите. Самият той по-късно удостовери, че е получил предложение и съобщи, че е подготвен да се върне на остарялата си служба.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР