Румен Спецов е новият-стар изпълнителен директор на НАП. Прясно избраният

...
Румен Спецов е новият-стар изпълнителен директор на НАП. Прясно избраният
Коментари Харесай

Готово: Румен Спецов отново оглави НАП

Румен Спецов е новият-стар изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите. Прясно определеният кабинет го върна на поста още на първото си съвещание през днешния ден. 

Уволненият от служебния кабинет през 2022-а Спецов бе оправдан, откакто Министерският съвет освободи Борис Михайлов от длъжността изпълнителен шеф на Националната организация за приходите. Аргументът е, че е влошена събираемостта на приходите от Данък добавена стойност. 

Той е висококвалифициран специалист с дълготраен опит в Национална агенция за приходите и в региона на данъчната политика и законодателство, както и отбраната на националната сигурност. Завършил е Стопанската академия „ Д. А. Ценов “ – Свищов със специалности „ Икономика и търговия “ и „ Вътрешен финансов надзор “, Академията на Министерството на вътрешните работи със компетентност „ Защита на националната сигурност “.

В интервала 2001 – 2015 година е заемал разнообразни експертни и управителни длъжности в Националната организация за приходите. Професионалният му опит е обвързван с разбор и следствие на данъчни излъга, оценяване на риска на комерсиалните браншове, взаимна работа с ДАНС, прокуратурата и задгранични партньорски организации и служби. Бил е съветник в региона на финансите и данъчното законодателство. От м. май 2021 година до м. август 2022 година заема
длъжността изпълнителен шеф на Националната организация за приходите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg