Румен Спецов е дългогодишен служител на Националната агенция за приходите

...
Румен Спецов е дългогодишен служител на Националната агенция за приходите
Коментари Харесай

Новият шеф на НАП Румен Спецов - спец по мускули и данъци

Румен Спецов е дълготраен чиновник на Националната организация за приходите с над 10 години опит в администрацията. Професионалният му път включва и с експертиза в региона на данъчната политика, законодателство и отбраната на националната сигурност. Родом от Добрич, Спецов е работил дълго време в локалната конструкция на Национална агенция за приходите заеднос Тошко Тодоров – сегашният зам.-председател на Сметната палата и някогашен изпълнителен шеф на приходната организация.

В момента новият началник на Национална агенция за приходите влиза като външен човек в администрацията, откакто от 2015 година не е част от организацията. Последно в администрацията той е работил в като специалист в един от най-ключовите отдели - дирекция „ Разследване на особени случаи “ (РОС), която е главната конструкция за противопоставяне на данъчни измами в Национална агенция за приходите. Този отдел има за задача да разкрива разнообразни форми на измами, свързани с данъчната система и източването на Данък добавена стойност.

Според източници на „ Марица “ Румен Спецов се употребява с положително име измежду сътрудниците си и е прочут като умел и прецизен специалист. Очаква се новият изпълнителен шеф да стартира с измененията още от през днешния ден. Според някогашни чиновници на Национална агенция за приходите, изборът на Спецов е ясна поръчка от страна на служебния кабинет да започва сериозна промяна в приходната организация. От професионалната биография на новия началник умерено може да кажем, че е определен човек с профил, който приказва за съществени стъпки в областта на противодействието на приключването на средства от организацията и противопоставяне на корупцията в огромни размери.

В персонален проект Спецов е републикански първенец по културизъм за ветерани от 2014 година и 2015 година и медалист от редица влиятелни шампионати. Подпомага интензивно подготовката на състезатели в разнообразни категории, класирали се на призови места в България и чужбина. Лицензиран арбитър към Българска федерация по културизъм и фитнес и един от тримата треньори в първото фитнес риалити, предавано у нас.



Освен че е изявен спортист в редица спортове (хандбал, лека атлетика и бойни изкуства) и нееднократен първенец по културизъм, Румен Спецов има две магистърски степени от Стопанска академия „ Д.А.Ценов “ в Свищов – по търговия и одит; и трета по Защита на национална сигурност от Полицейска академията на Министерство на вътрешните работи в София.

В Национална агенция за приходите чакат първата порция рокади на шефове на дирекции и основни отдели, след влизането на новия началник да се случи до броени дни. " Марица " ще следи в развиване тематиката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР