Румен Русев ще замества временно изпълняващия кмет на „Младост” в

...
Румен Русев ще замества временно изпълняващия кмет на „Младост” в
Коментари Харесай

Район „Младост“ пак е с нов кмет

Румен Русев ще замества краткотрайно изпълняващия кмет на „ Младост” в София Владимир Клисуров, заяви градоначалникът на София Йорданка Фандъкова пред публицисти. В Столичната община през днешния ден е постъпила молба от Клисуров за освобождение от заеманата служба.

Фандъкова означи, че молбата е изпратена до нея, до Столичния общински съвет и до кмета на регион „ Младост “ Десислава Иванчева, която беше показно задържана за приемане на рушвет и уточни за собствен заместител точно Клисуров.

В общината е получено през вчерашния ден и съобщение от Владимир Клисуров за прилагане на четири дни заплатен годишен отпуск от 8 май.

„ Младост” отново е без кмет, заместникът на Иванчева напусна

Зам.-кмет на „ Младост”: Отварям си багажника преди да се кача

„ Той е показал за собствен заместител през това време другия заместник-кмет арх. Румен Русев “ ,

сподели Фандъкова.

По думите на кмета на София пълномощие да се произнесе по подадената оставка на Клисуров има единствено районният кмет. Самата Иванчева сега също се води в заплатен годишен отпуск.

Очакванията на Фандъкова са кметският екип в региона да се събере, да разиска обстановката и да завърши „ този безпорядък и тази бъркотия в региона, тъй като тя извънредно пречи на работата “.

„ Привърженик съм за това жителите на регионите да избират своите районни кметове “ ,

сподели Йорданка Фандъкова в отговор на репортерски въпрос. „ Районният кмет би трябвало да има личен бюджет, контролни органи, тогава има смисъл от подобен избор “, добави тя.

Фандъкова означи, че през годините методът на избор на районните кметове от време на време е променян и тя е работила в другата обстановка, когато те са били избирани от общинския съвет по нейно предложение. „ Това е по-централизирано състояние, само че то е обвързвано с работата на един огромен екип, който носи отговорност пред кмета “, добави тя.

Владимир Клисуров разгласи желанието си да подаде оставка на празничния 1 май

в профила си в обществената мрежа Facebook, където уточни и претекстовете си, измежду които е показал, че не може да се оправи със задачата си на кмет.

„ Взех и едно друго решение. Вече го разгласих на екипа на районната администрация и на кмета на София госпожа Йорданка Фандъкова. То касае моята оставка. Тук ще се опитам да обясня претекстовете за нея. Накратко, аз съм член на самодейността „ Зелен Младост” и отхвърлям да си „ мацам “ ръцете с унищожаването на зелените площи на „ Младост”. Столичен общински съвет не се съобрази с главно мое право – да откажа избран пост или служба, което направих с заявения ми самоотвод.

Още повече, че с сътрудника арх. Румен Русев отправихме консенсусно предложение той да поеме кормилото на районната администрация. Мнението ни не бе зачетено. Всъщност нещо обикновено за тази „ правова” страна. Но

в тази политическа игра аз не искам да съм пионката .

Пионката, която като член на „ Зелен Младост” да пусне градежите, които госпожа Иванчева съумя да стопира. И поради които видяхте какво ѝ се случи, по сюжет, за чието авторство всички надълбоко в себе си се досещате. Не желая да преча и на следствието и в един миг да бъда упрекнат, че съм останал, с цел да замитам следи”, написа в изказването във Facebook си Клисуров.

Ето и цялото изказване:



ВИЖТЕ СНИМКИ НА ИВАНЧЕВА В СЪДА В ГАЛЕРИЯТА НИ

Кметът на „ Младост “ Десислава Иванчева, нейният заместител Биляна Петрова и Петко Дюлгеров бяха арестувани при акция за корупция и им бяха повдигнати обвинявания за рушвет предходната седмица. Иванчева и Петрова бяха задържани на 17 април с 56 хиляди евро рушвет в колата ѝ. Банкнотите - 70 хиляди евро, 14 хиляди от които взима медиаторът, са били маркирани, а по ръцете на Иванчева, съгласно прокуратурата, са били открити следи от веществото, което демонстрира, че тя е пипала парите. Адвокатът ѝ Марин Марковски отхвърля това. Бизнесменът Александър Ваклин подаде сигнал, че му бавят уведомителните процедури за градеж. За да ги има постройките, съгласно спецпрокуратура, Иванчева поискала 500 000 евро.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР