Румен Радев взе китара в НДК и заби „Признание“ на

...
Румен Радев взе китара в НДК и заби „Признание“ на
Коментари Харесай

Китарата ми е по-добра от китарата ти ВИДЕО

Румен Радев взе китара в НДК и заби „ Признание “ на именитите „ Диана Експрес “ минути след края на последния балотаж, който му обезпечи втори мандат като президент. Клипът мигновено стана шлагер и беше въртян нонстоп по медиите и обществените мрежи.

За първата победа Радев беше поздравен от своята брачна половинка Десислава с шлагера „ Короната и пръстенът” на „ Manowar “, които са нейни любимци. Именно първата дама запалила някогашния водач и по класическата музика, настояват осведомени. Двамата постоянно вървят на опера.

Но въпреки всичко рокът приказва в Радев. Той свири на китара от дребен и даже в седми клас печели народен конкурс сред училищен школи. Забива шлагери на „ Щурците “, „ Сигнал “, ФСБ, „ Диана Експрес “, „ Пинк Флойд “.



През 2007 година Радев посрещна Брус Дикисън от Iron Maiden в базата в Граф Игнатиево. Британецът е разпален водач и изиска да купи МИГ-21. В последна сметка, Брус се задоволи с няколко минути в тренажорите. Но предложения особено Радев на концерта си, който тогава беше на стадион „ Локомотив “ в София.

Иначе Деси Радева признава, че

фамилното парче е „ Аз ти числя се “ на Анастейша и Ерос Рамацоти. Романтично!

Президентът не е единственият меломан, който обича да свири и пее. Преди години Бойко Борисов също отпразнува с китара първата победа на парламентарни избори. Бившият министър председател изпя „ Батальонът се строява “ - паметно парче за стотици хиляди българи, минали през казармата.

Всъщност Радев и Борисов си наподобяват в музикално отношение. И двамата обичат типичен български рок и поп песни. Президентът има куп обичани банди от чужбина, само че и Бойко не е апатичен към жиците, като сложи „ Лед Цепелин “ в своя ранглиста пред несъществуващото към този момент „ Ретро радио “.



В Топа на Бойко попаднаха още Deep Purple - " Child in Time ", Nazareth - " Love Hurts ". Борисов харесва още музиката от кино лентата „ Гладиатор “, „ Натали “ на Жилбер Беко. Обожава „ Камино “ в осъществяване на Лили Иванова. Но преди всичко тогава сложи “Когато отиваш там, при другия “ на Емил Димитров. Борисов даже призна, че като юноша в гимназията постоянно я пеел на съученички сред яките танци.

Заклет рокаджия е и президентът Петър Стоянов (1997-2002)


Пловдивчанинът заби безконечното “Let it Be “ на обичаната си група „ Бийтълс “ в годините, когато беше настоящ държавен глава.



И в този момент взе участие постоянно в сбирки с пловдивски музиканти, а по случай 20 години от избирането се срещна с Васко Кръпката и други известни рокаджии, подкрепили го тогава.

Тримата от огромните в БГ политиката не са единствените фенове на тематика музика. Отличен китарист е Росен Желязков, който в този момент води люта борба с културния министър Велислав Минеков за офисите на ГЕРБ в НДК. Депутатът и някогашен министър може умерено да бъде присъединен и към профи гилдията, както ще се убедите от описа му. Той има желание да свири по клубове.

На китара дрънка и „ поразяващата уста “ на ГЕРБ - Тома Биков. „ Пея и изсвирвам сносно, само че единствено в компания. Трябва да сме на маса и да се отпусна. Но съм надалеч от уменията на Росен “, признава депутатът пред „ Марица “.



Отлично пее и депутатът проф. Андрей Чорбанов, раздрусал мощно футболен Пловдив тези дни. Депутатът на Слави е буен меломан, като се изключи че обича да написа стихове и да снима. Той даже предложи на партийните шефове да извърши някое рок парче, в случай че Има Такъв Народ още веднъж закрие акцията с концерт. Преди последните избори обаче Слави се отхвърли от сходна изява.

Председателят на парламентарната група на " Възраждане " Костадин Костадинов, с изключение на създател на учебник по родинознание за 1-4. клас, е известен със своите музикални умения. Неотдавна при посещаване на учебно заведение във Велико Търново по случай празника на учебното заведение Костадинов и шефът - Ангел Янчев, извършиха пред учениците песента " Рила и Пирин тръгнали ". Костадинов има записан и музикален албум. В него персонално извършва национални песни.

Фен на класическата музика пък е Асен Василев, предстоящ вицепремиер и министър на финансите. Хасковлията мечтаел като дребен да стане диригент. Свири на пиано, взема уроци по солфеж. Записва се в хора на Английската гимназия в Хасково и демонстрира отлични гласови данни. Е, водачът на „ Продължаваме промяната “ няма да извърши явно детската си фантазия. Но в този момент ще би трябвало да дирижира парите на страната, още по-отговорна задача.

Хазарта и Стоян Михалев са музикантите на този парламент



Ицо Хазарта е емблемата освен на хората на изкуството в този парламент, само че може би и на цялото Народно заседание въобще. Рапърът е измежду най-следените от медиите депутати. Христо не спря участията си, като след дебютния ден в Народното събрание пътува за концерт във Велико Търново, а след това и в София. Хазарта отмъсти на злобарите от " Демократична България ", ставайки народен представител на " Продължаваме промяната ". При това Христо Петров отнесе безапелационно Бойко Борисов и Корнелия Нинова в лидерската борба в 25-и МИР в столицата.

Мнозина са не запомнили Стоян Михалев, народен представител за повторно от „ Демократична България “. Като фронтмен на група „ Киора “ той разплакваше девойките през 90-те с шлагера „ Вярвам в теб “. Дългите коси от дълго време ги няма, а Стоян не се изявява на сцената. Но има студио и продължава да се занимава с правенето на музика.

Иначе през годините депутати бяха певицата Нона Йотова в Българска социалистическа партия и перкусионистът Калин Вельов от ГЕРБ.

Най-емблематичното лице си остава Кирил Маричков, който влезе в Народното събрание от квотата на Съюз на демократичните сили в първия либерален парламент през 1990 година. Но бързо се отхвърли. Заради първите избори той сътвори песента „ Аз съм просто човек “, която се трансформира в химн на „ сините “.

Разбира се, в Народното събрание можеше да влезе и Слави Трифонов, само че иконата се отхвърли от място на вота през април.

Дама от Българска социалистическа партия взима акъла на хиподилците



Любопитна преживелица с музикален привкус описват в Столичния общински съвет. Преди пандемията там има традиция всички локални депутати да вършат предколедно събиране за 3 дни в някой курорт. Обсъждат бюджета и сплотяват колектива, естествено.

През 2015 година измежду общинарите са Венци Мицов и Светльо Витков, водачите на „ Хиподил “. Още първата вечер пънкарите канят всички в пиано бара на комплекс край Банско. Мицов сяда на пианото и стартира спонтанен конкурс.

След няколко участници се появява Милка Христова, заместител на Столичния общински съвет от квотата на Българска социалистическа партия и сега. Дамата запява брутално. „ Светльо и Венци безусловно останаха с отворени уста. Милка заби няколко песни от всевъзможни стилове. Не стопираха да я приветстват “, описа свидетел пред „ Марица “.

И в този момент Милка е душата на купоните в Българска социалистическа партия, доколкото въобще има такива след старта на пандемията.

Свързани вести Вижте по какъв начин Румен Радев пее и свири на китара след успеха ВИДЕО
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР