Румен Радев встъпва във втория си мандат с доверие от

...
Румен Радев встъпва във втория си мандат с доверие от
Коментари Харесай

Кой е най-харесваният политик у нас?

Румен Радев встъпва във втория си мандат с доверие от 58,5% от българите и отрицание от 32,1%. Останалите не могат да преценяват. Така рейтингът на президента на прага на новия мандат е +26,4.

Данните са от представителното за пълнолетното население на страната проучване от самостоятелната ежемесечна изследователска стратегия на „ Галъп интернешънъл болкан “, направено по метода „ лице в лице “. То е извършено измежду 805 пълнолетни българи сред 6 и 14 януари.
Радев: Славните страници от българската история заслужават екранизация
Българският боец е изумявал света с подвиг, подвизи, досетливост и боен талант, тъй като е бил мощен в своята идея – наци...
Прочети повече
Останалите фигури с позитивен рейтинг в последните месеци са Кирил Петков, Стефан Янев, Асен Василев и Илияна Йотова.

Личното доверие във вицепрезидента Илияна Йотова също е високо на фона на обичайните за нашето общество отрицателни настройки към политическите фигури в страната. През декември 44,2% от българите показват персонално доверие към нея, 41,2% споделят, че нямат доверие в нея, а останалите се двоумят. Минимален дял от българите не са чували за Илияна Йотова. Така рейтингът й е +3.

Стартов заем на доверие към държавното управление

След първия месец работа на новото постоянно държавно управление на Кирил Петков за пръв път от повече от десетилетие насам делът на българите, които имат доверие в кабинета, е по-голям от каузи на тези, които нямат. За финален път това се случи през 2009 година в при встъпването в служба на първото държавно управление на Бойко Борисов. Сега 44.9% от запитаните българи показват доверие в новото държавно управление, а 39% – не. Останалите не могат да преценяват.
Илияна Йотова и Румен Радев нямат предпочитание за основаването на политически план
Вицепрезидентът Илияна Йотова увери, че дружно с президента Румен Радев са самостоятелни и могат да изричат мнението си. Всичко зависи от...
Прочети повече
През последните години доверието в държавното управление се резервира на трайни равнища от към 30%. По-сериозен спад имаше в последните месеци на кабинета „ Борисов 3 “, последван от повишаване на позитивните оценки за държавното управление по времето на двата служебни кабината на Стефан Янев.

Начални позитивни сигнали за Народното събрание

Парламентът традиционно е институцията с най-ниско доверие у нас. В последните години доверието в Народното събрание се резервира към и над 20%, а от средата на 2020 година, дружно с митингите, делът на позитивните оценки спадна и до под една пета. От началото на работа на новото 47-то Народно заседание е регистриран растеж в каузи на утвърждението.

През януари 2022 година 31,9% от запитаните показват доверие в Народното събрание, а 56,9% показват съмнение. Останалите не могат да преценяват.
В словото си Радев регистрира изтощителната битка, която е водил
В деня на встъпването си в служба президентът Румен Радев произнесе тирада, в която още веднъж заприказва за отстояването на суверенитета, зак...
Прочети повече
Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР