Румен Радев във вторият си мандат ще трябва да си

...
Румен Радев във вторият си мандат ще трябва да си
Коментари Харесай

Калоян Велчев: Радев очерта повече проблеми от възможни решения


" Румен Радев във вторият си мандат ще би трябвало да си взаимодейства с едно ново болшинство. Той към този момент е един приключен политик - това е генералния извод, който може да създадем след тези пет години ", разяснява пред БНР Калоян Велчев, политолог. " Със страдание мога да отбележа, че отрицателният дневен ред, сякаш още веднъж доминираше в речта му. По-скоро се очерта една черна картина на всичките ни проблеми, в сравнение с да се приказва за решения и за нов път, по който да вървим дружно ", означи още пред БНР Велчев.

" Това зае първата част от речта му. Също по този начин виждаме, че политическото разделяне продължава да е сериозен фактор - ГЕРБ напуснаха пленарната зала. Той към момента приказва на езика на болшинството на българските жители, само че ми се коства, че е редно да мислим към този момент повече за нашата заедност ", сподели още политологът. " Би следвало президентската институция да зададе тона на помиряването, а не да изостря политическия спор, който така и така е задоволително проблематичен сега.
В първата му тирада през 2017 година, когато встъпваше в служба, той стартира с думите: " Имате още една седмица " и предстояха парламентарни избори. Така че коства ми се, че търпи надграждане Радев, само че има още какво да се желае.

Новото болшинство е явно добре настроено към президента. Това е един позитивен сигнал и чакаме, че взаимоотношението сред изпълнителна власт и президентската ще бъдат ползотворни.



При вторият си мандат Радев към този момент би следвало повече да мисли за политическото завещание, което той ще остави и по-малко за всекидневната политическа битка, в която той участваше постоянно при първия си мандат.

Така че, неговите проблеми от тук нататък няма да са толкоз значими нито за самата институция, нито за нас ", добави още Велчев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР