Румен Радев удостои с Почетния знак на президента изявени военни

...
Румен Радев удостои с Почетния знак на президента изявени военни
Коментари Харесай

Президентът награди изявени пилоти за Международния ден на авиацията и космонавтиката

Румен Радев удостои с Почетния знак на президента изявени военни водачи в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 във връзка Международния ден на авиацията и космонавтиката.

Сред удостоените са бъде генерал-лейтенант (о.з.) Стефан Попов, който в интервала 1997-2002 година е шеф на Главния щаб на Военновъздушните сили, а пилотската си кариера приключва с пролетени 2500 часа на седем вида самолети – от Як-11 до МиГ-29. Отличието ще бъде връчено и на генерал-майор (о.з.) Евгени Манев, който в интервала 2003-2008 година е шеф на Военна академия „ Г. С. Раковски “, а като водач има пролетени повече от 3000 часа, главно на изтребителите  МиГ-21 и МиГ-29. Заместник-председателят на Българската авиационна асоциация подполковник (о.з.) Динко Динков също ще бъде измежду отличените.



След 14 години в изтребителната авиация с пролетени повече от 1900 часа, той минава в гражданската авиация, където пролетява още 21 000 часа. Почетният знак на президента ще бъде връчен и на подполковник (о.з.) Петър Кръстев, който през годините заема летателни и инструкторски длъжности на военни летища, където лети на изтребителите МиГ-17, МиГ-21 и МиГ-23, а по-късно минава в гражданската авиация, като приключва летателната си кариера с пролетени общо 13 000 часа.



Държавният глава ще приветства гостите на събитието в Централния боен клуб във връзка честването на Международния ден на авиацията и космонавтиката и 45-годишнината от полета на първия български космонавт Георги Иванов от 18:00 часа. Събитието е проведено от Военновъздушните сили, Института за галактически проучвания и технологии към Българската академия на науките и Фондация „ Български Военновъздушни сили “.

На главната фотография (от ляво надясно): генерал-лейтенант (о.з.) Стефан Попов, подполковник (о.з.) Петър Кръстев, президентът Румен Радев, подполковник (о.з.) Динко Динков, генерал-майор (о.з.) Евгени Манев
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР