Румен Радев следва това, което обеща като кандидат-президент. Ще говорим

...
Румен Радев следва това, което обеща като кандидат-президент. Ще говорим
Коментари Харесай

Ще говорим дали ще подкрепим Радев за втори мандат, когато той реши дали ще се кандидатира

Румен Радев следва това, което даде обещание като кандидат-президент. Ще приказваме по въпроса дали ще го подкрепим за втори мандат, когато той реши дали ще се кандидатира. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в предаването "Годината " по Дарик радио.

На въпрос дали е добър президент Румен Радев, Нинова отговори: "Това, което даде обещание като претендент за президент, го следва като президент. Винаги това съм казвала. Един политик би трябвало да се прави оценка по това дали е изневерил на това, което е споделил преди да е президент ".

Корнелия Нинова разяснява дали Българска социалистическа партия ще поддържа Румен Радев за втори мандат. "Чух президента доскоро да споделя, че не е решил. Когато реши и разгласи решението си, ще приказваме по този въпрос. Твърде рано е. Ние в този момент сме съсредоточени в парламентарните избори ", изясни тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че 28 март е допустима за социалистите за дата на изборите. "Каквото реши президента, ние ще се готвим. Негово конституционно пълномощие е, само че това не анулира обстоятелството, че тези избори ще бъдат разнообразни ", сподели още Нинова.

Тя разяснява и реакцията на Българска социалистическа партия във връзка с кмета на Перник Станислав Владимиров и уточни, че това е кардинален въпрос. Лидерът на социалистите акцентира, че тази реакция е предизвикана от множеството представители на културата и духовността, които са се обърнали към партията да попитат дали е партийна линия закриване на културни институции и да се назовават културните дейци заплатаджии.

"Когато си определен за народен представител или за кмет, с една стратегия, когато зад теб са застанали хора с едни убеждения, е най-нормално като те изберат да изпълняваш тази стратегия и да следваш тези хора с тези убеждения. Да вземем Перник. Грижата за българската просвета, нематериалност, театри е една от главните политики на Българска социалистическа партия за доста години. Тя е поредна и твърда. Не одобряваме даже и в тази тежка рецесия някой да протяга ръка да закрива културни институции, които са над стогодишни. Има проблеми в театъра, не се поставяли постановки. Ами извикай този шеф, разговаряй с него, направи нов конкурс, смени управлението, само че не посягай да закриваш културна институция ", посочи тя.

Корнелия Нинова разяснява и напусналите от Българска социалистическа партия депутати. "Въпросът също е доста кардинален. Когато си определен с стратегия, с линия, държание, би трябвало да следваш това. Част от тези сътрудници бяха претенденти за ръководител на партията. Получиха по 1000 гласа. Не могат да се примирят, че не са станали ръководители, това значи ли, че би трябвало да изневериш на програмата, на линията, с която си определен ", съобщи още Нинова. По думите й от самото начало прозира персонален интерес. "Искам Българска социалистическа партия да бъде изчистена от задкулисие ", акцентира тя.

За нас най-важното е да гледаме напред след края на Борисов и единствено ние имаме действителни оферти за решение на проблемите с грижа за хората, акцентира Нинова.

"Проблемът от време на време не е в ограниченията, дали краткосрочно или дълготрайно ще затворим. Проблемът е в доверието. Не им имат вяра. За да се реши казусът, би трябвало да се възвръща доверие. Това държавно управление няма по какъв начин да го възвърне, то е на финала си. Доверието ще се възвърне с парламентарните избори, с нов заем на ново ръководство. За нас най-важно е да гледаме напред след края на Борисов. Какво вършим в опазване на здравето, в обучение, в стопанска система, в обществена политика, демографска политика. Това е към този момент перспективното за България. Ясно е, той си отива ", съобщи още тя.

По думите й всички го подлагат на критика. "Добре, само че кажете - лечебните заведения ще бъдат ли търговски сдружения, какво ще вършим с онлайн образованието? Как ще вкарваме високи технологии. Изкуствен разсъдък на всички места чука на вратата. Бъдещето по какъв начин е, ще приказваме за водната рецесия евентуално? Ето това липсва сега - действителни оферти за решение на проблемите с грижа за хората. Претендирам, че ние от Българска социалистическа партия от дълго време предлагаме такива ", акцентира водачът на левицата.

Корнелия Нинова разяснява и водната рецесия. "Първо, по времето на ГЕРБ се нарязаха и продадоха на скрап "Напоителни системи ". Голям удар върху ВиК бранша и българското земеделие. Първа стъпка и първа задача - възвръщат се "Напоителни системи " с държавни пари и стават държавна благосъстоятелност ", посочи тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия обърна внимание, че евентуално ще се ремонтират язовирите. "Въпросът е за собствеността и контрола. Ние считаме, че водата е национално благосъстояние и че би трябвало да бъде извънредно държавна грижа. Какво като се ремонтира язовира на един концесионер, на който му е дадена дълготрайна концесия. Той отглежда вътре риба, не извършва условията за поддържане на язовира и при по-големи превалявания той къса стената и залива Мизия, Липница и Крушовица. Даването на концесии на язовири крие лобистки, частни ползи, обири и корупция. Трябва там да пипнем ", добави Нинова.

"Третото е водопреносната мрежа в градовете, пречиствателните станции ", разяснява още Нинова. Тя напомни, че Българска социалистическа партия са предложили средства в държавния бюджет, които да се вложат във водопреносната мрежа. "ВиК бранша в нашата стратегия е извънреден приоритет дружно с още няколко инфраструктури национални: железници, плажове, ВиК бранша, енергийната инфраструктура ", уточни ръководителят на социалистическата партия.

Корнелия Нинова вижда четири рецесии вследствие на Ковид-19.

По думите й държавното управление не си е свършило работата със Северна Македония и от емблема на българското председателство, това се трансформира в неуспеха на страната във външната политика. "Според нас имаме национална единна позиция в отбрана на българския народен интерес. Имаме разнообразни нюанси в разбора на обстановката. Правителството пропусна години да организира едни добросъседски договаряния, диалози, да стабилизира осъществяването на контракта за добросъседство. Ние като партия и като парламентарна група подкрепихме контракта. Той беше признат съвсем единомислещо. Направихме всички стъпки за разширение на Европейски Съюз към Балканите ", сподели още Нинова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР