Румен Радев се срещна с българи в Чикаго Сегашната политика

...
Румен Радев се срещна с българи в Чикаго Сегашната политика
Коментари Харесай

Румен Радев обяви, че не е честно да има американски визи за българите


Румен Радев се срещна с българи в Чикаго

Сегашната политика на Съединени американски щати по отношение на американските визи за българи не ни устройва и не е почтена.Това съобщи президентът Румен Радев по време на среща с българи в Чикаго, съобщи Нова телевизия.

Със Съединени американски щати сме стратегически сътрудници и съдружници в НАТО и непрестанно показваме какво голямо доверие си имаме, сподели Радев.

„ Логично е това доверие да не се показва в някакви си проценти, а да бъде същинско. Чакам момента да слага въпроса на едно в действителност високо равнище. Тази политика не ни устройва и не е почтена. Трябва да има реципрочност”, съобщи президентът, който желае да повдигне въпроса пред сътрудника си Доналд Тръмп и представители на администрацията му.

Законите на Съединени американски щати изискват под 3% отводи на заявките за визи, с цел да могат те да отпаднат. През последните години посолството в София връща сред 15 и 17% от претендентите.

До този миг множеството български държавници са заявявали, че би трябвало да се съобразим с тези условия или да изчакаме отпадането на визите за всички жители на Европейски Съюз в границите на по-голяма реципрочна договорка.

Срещата в българска черква в Чикаго беше последната спирка на Радев по време на първото му посещаване като държавен глава в Съединени американски щати. В неговите рамки той също за пръв път изнесе тирада пред Oбщото заседание на Организация на обединените нации.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР