Румен Радев се обърна към депутатите от 47-ото Народно събрание.„Надеждите

...
Румен Радев се обърна към депутатите от 47-ото Народно събрание.„Надеждите
Коментари Харесай

Румен Радев: 47-ото Народно събрание може да сложи края на Прехода, трябва правителство, а не нови избори

Румен Радев се обърна към депутатите от 47-ото Народно заседание.

„ Надеждите за този парламент са огромни, а моментът съдбоносен. Нека преди първите си думи от тази естрада да осмислим задачата, която българските жители ни разпоредиха. За първи път в границите на година формираме трето национално заседание. Те живяха малко, само че не съумяха да излъчат болшинство.

Нашето обществото продължи да търси излаз от корупционното статукво и то сподели - не на превзетата страна и реставрирането на тоталитаризма. Трябва народен консенсус, който би трябвало да върне свободата, законността и справедливостта. Това е условия за надмогването на бедността, напредъка и модернизацията на България.

Нужен е политически консенсус на новаторски сили за обществено и устойчиво ръководство. От него зависи да имаме държавно управление и живота на Народното събрание. Не може да имаме нови избори през зимата.

Приоритетна задача е демонтажа на прокурорския чадър над корупцията и злоупотребата, сложи. Трябват дълбоки публични процеси за възобновяване на демокрацията, нов живот на парламентарния надзор, който бе анулиран през отминалите години, възобновление на свободното слово, като поръчител за плурализма”, бяха първите думи на Румен Радев.

Важно било да се откри консенсус и към икономическата и обществената политика, с цел да има спомагателни ограничения за справяне с рецесиите. Борбата с пандемията също остава предпочитана задача.

" Струва си да разгледате бюджета, който служебното държавно управление е длъжно да внесе тук по закон. Той планува грижа за бедните и основаване на условия на стопански напредък ", изясни президентът. И изиска навременни законодателни решения да намерят и импортираните тематики в Плана за възобновяване, с цел да се основат нужните условия за ускорена икономическа промяна. Радев прикани за консенсус по всички значими външнополитически цели, изключително, когато е заложена идентичността ни. И увери, че президентската институция е отсрочена за разговор и съдействие по всички значими външни тематики.

Той изиска също актуализация на описите за изборите, преди броят на гласоподавателите да надвиши броя на популацията.

Радев сподели, че 47-ото Народно заседание има потенциала и силата да постави края на прехода и да отвори нова глава в историята на България.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР