Румен Радев се наложи да ръководи изпълнителната власт от първите

...
Румен Радев се наложи да ръководи изпълнителната власт от първите
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Политическата криза няма да свърши скоро

Румен Радев се наложи да управлява изпълнителната власт от първите дни на своя мандат . Дали това го предизвика в годините да има необикновен афинитет, сдържаност и отношение към изпълнителната власт, дали по този начин възприема мандата на президентската институция или наличието на конституционните си пълномощия, само че това, което се случва сега, е последица от всичко, което той като отношение към изпълнителната власт и парламентаризма организира. Това сподели някогашният финансов министър Владислав Горанов в студиото на " Опорни хора ".

Той означи, че политическата рецесия в България е стартирала през 2020 година.

" Проблемът на Радев е, че той се яви през годините като най-голямата политическа сурогатна майка. Той, знаейки, че по Конституция нищо друго не може да направи, с изключение на да президентства, се опитваше от самото начало да взе участие подмолно в творчеството на разнообразни политически субекти. В сходни неща са упреквани и президенти преди него, само че той най-нетърпеливо и най-агресивно се опитваше да се включва на този терен. Това, което се случва сега сред него и Пеевски, е нещо напълно естествено ", съобщи Горанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Гостът изрази същото мнение като голям брой политолози и анализатори, че при подозрения за корупция от страна на президента или различен политически водач е належащо да се подадат сигнали и да се проверяват съответни доказателства.

" Това, което реализира Пеевски, отмъщавайки си на всички тези, които се опитваха през годините да го демонизират, е свалянето на Радев от амвона, който той се опитваше да заема, и го вкара в политическата тиня, където с негово предпочитание или без, ще би трябвало да взе участие . Макар и определен мажоритарно, влизайки в този политически спор и влизайки в пояснителен режим, той застава до политиците, с които желае да се съизмерва ", добави Горанов.
По думите му изпълнителната власт в България е слаба.

" Когато имате едва държавно управление и едва водачество, всеки, който е по-енергичен и знае какво би трябвало да се направи, по-лесно му се чува гласа. Когато имате слаба изпълнителна власт, Народното събрание изпъква. Това е част от политическата рецесия, която стартира 2020 година и не виждам да свършва скоро ", уточни Горанов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР