Румен Радев се държи като кандидат-президент от 3 години. Това

...
Румен Радев се държи като кандидат-президент от 3 години. Това
Коментари Харесай

Любен Дилов: Румен Радев се държи като кандидат-президент от 3 години, поведението му доведе до нестабилност в държавата

Румен Радев се държи като кандидат-президент от 3 години. Това съобщи Любен Дилов, водач на " Гергьовден ", народен представител от ГЕРБ-СДС в 45-ото и 46-ото Народно заседание.

По думите му конфронтационното държание в политиката е проблем и има потребност от разговор и посредник:

" Очевидно господин Радев не може да организира тези диалози и не може да докара до непоклатимост страната. Явно има огромен афинитет към изпълнителната власт и там го влече, явно. Проф. Анастас Герджиков е спокоен, диалогичен, управлявал е една институция - Софийския университет, която прилича страна с доста общини, които са факултетите. Ние считаме, че професорът е доста по-подходящ за тази служба, в сравнение с Румен Радев, тъй като на първо място търси единодушието и разбирателството, а не борбата ", съобщи той пред БНР.
свързани новини143999на 21.04.2021
Любен Дилов направи прогноза, че на втория тур на президентските избори доста от обединенията, които поддържат Радев, ще изгубят мотивация да се явят да гласоподават:

" Надявам се това, че Христо Иванов съобщи за какво не могат да поддържат Радев, да е апел към техните гласоподаватели кого да поддържат на балотажа ".

Проф. Анастас Герджиков не е подвластен от ГЕРБ човек, изрично акцентира Дилов.

" Мебелите на Бойко Борисов са отвратителни, те са покъщнина от късния соц. Истина е, че там има някакъв умозрителен миг, огромен, има някаква офанзива против него, която не знам дали проработи. Не знаем дали това наличие (в нощното шкафче - б.р.) е негово. Нямаме никаква увереност, че това би могло да е по този начин. Борисов не е човек, който държи злато в чекмеджета ", разяснява Любен Дилов и посочи, че се съмнява, че " човек, който 12 години ръководи една страна, по подобен метод ще си ръководи персоналните каузи - подобен човек да си държи кюлчета в чекмеджета е смешно ".

Той се съгласи, че отговори се дължат и няма неуместни въпроси: " Всеки политик, който избяга от отговори, не става за тази работа ".

Дилов акцентира значимостта на парламентарните избори и нуждата от сформиране на работещо държавно управление:

" България не е Белгия, с цел да може да издържи 3 години без кабинет. Искрено се надявам и считам, че ще има държавно управление този път. Стига да влезе някакъв от малко малко непокътнат план, а не подобен, който е основан, с цел да бъде отхвърлен, какъвто беше вторият кабинет на Слави, ще го поддържат и обединения, които играят извънредно опозиционно, стига да се конструира някаква власт ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР