Румен Радев приема състава на служебния кабинет веднага след като

...
Румен Радев приема състава на служебния кабинет веднага след като
Коментари Харесай

Радев прие служебните министри и им благодари

Румен Радев приема състава на служебния кабинет незабавно откакто 49-ото Народно събрание гласоподава съставянето на новото постоянно държавно управление „ Денков-Габриел “.



“Само преди 10 месеца посрещнахте страната във вихъра на един коктейл от рецесии. Рекордни цени на горивата и инфлация и други рецесии ”.

Това съобщи президентът Румен Радев при посрещането на служебните министри в президентството.

“Въпреки ограничавания инструмент на служебното държавно управление вие решихте и стратегически за България въпроси. Вие завършихте интерконектора с Гърция,

В момента по статистики България има най-ниските цени на горивата и това е поради триумфа, който постигнахте, а точно Лукойл да се преценява с българските управляващи и да заплаща налози тук. България с помощта на вашите старания и професионализъм се утвърди като значим енергиен фактор ”, сподели още Радев.

“Благодаря ви, че организирахте почтени и транспарантни избори, че разработихте ПВУ и правосъдната промяна, привлякохте и първия транш по проекта 2,7 милиарда лева Дори в последния ден сключихте меморандум с турската страна за втора ЖП линия. Работихте неуморно за привличане на вложения и те са нарастнало неведнъж. Успяхте да преодолеете и премахнете тежки наказания, които стоят в екологията от Европейска комисия ”, акцентира още Радев.

„ След години на застой отпушихте процеса на модернизацията на българската войска. Дадохте явен период за Шенген, с доста работа и дипломация и се надявам постоянното държавно управление да извърши тази цел. Отвоювахте лидерска роля на страната ни в района с начинания, с новаторски подходи, които водят към подсилване на сигурността и повишение на взаимното доверие ”, сподели още президентът.

“Вие успяхте, тъй като показахте, че страната ни може да се ръководи отговорно и отчетливо, тъй като бяхте обединен тим с една идея – България и благоденствието на българския народ. В Министерство на вътрешните работи започнаха оздравителни процеси, няма по какъв начин да не засегна и големия напредък, който направихме в опазването на здравето със незабавната здравна помощ по въздуха. Вие успяхте, тъй като показахте темперамент в отговорността да взимате значими решения за бъдещето. Раздадохте се до край, само че най-голямото задоволство за вас е, че дадохте успокоение и придвижихте страната напред ”, разяснява още Румен Радев.

“България ще продължи да разчита на вашия професионализъм, отговорност и образец. Благодаря ви, че работихте безрезервно и честно за България ”, добави още Румен Радев.

„ Ние започнахме своята работа, в среда, в която страната беше сложена на пауза, където рецесиите следваха една след друга, в среда, в която имаше неустановеност по какъв начин хората ще прекарат зимата ”, сподели от своя страна към този момент някогашният длъжностен министър Гълъб Донев.

“Осигурихме най-евтиния газ в Европа, на жителите осигурихме успокоение, предвидимост и сигурност за действието на всички публични системи. Показахме на вложителите, че България основава среда, в която може да се влага ”, сподели Донев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР