Румен Радев, президент на България, връчи почетен плакет на българските

...
Румен Радев, президент на България, връчи почетен плакет на българските
Коментари Харесай

Почетен плакет от президента Румен Радев за волейболните герои

Румен Радев, президент на България, връчи почетен плакет на българските национали, които завоюваха бронзови медали на Световното състезание под 21 години в Бахрейн. Водени от треньора Андреа Буратини, състезателите ни гостуваха при президента. Призът се дава за изключителни заслуги към българския спорт.

" За мен е чест и голямо наслаждение да посрещна толкоз високи състезатели в президентската институция - започна словото си президентът Радев. - Преди две години, във време на жестока пандемия, вие по решителен метод върнахте България на международната волейболна карта. И освен - всички заговориха за големия ви капацитет, за интелекта и разбирането на играта, който всички притежавате. Очакванията към вас са големи и вие доказахте по неоспорим метод, че българският дух и воля за победа могат да реализират огромни резултати. Днес мога да заявя, че освен връщате българския волейбол там, където му е мястото.

 Волейболът не е единствено трофеи и медали. Не е единствено създаване на физически качества. Волейболът възпитава колектива, почитание и към съотборници, и към съперници. Днес имаме потребност от това измежду младежите. Затова желая да се обърна с думи на благодарност към треньорите и ръководителите за безрезервната подкрепал които демонстрираха към тези младежи и отприщването на техния капацитет, който разнася славата на родината ни. Това е лъч вяра за целия български спорт. Благодаря ви най-сърдечно за постигнатите победи, за достойното показване. Вашата задача с изключение на спортисти е доста по-голяма. Вие сте идоли и модел за подражателство на младежите.

С образеца, който давате, ще откъсвате от ден на ден младежите от въздействието на обществените мрежи, обездвижването, алкохола и опиатите. Ще им покажете, че има различен метод за развиването на младите. "

Александър Николов, капитан на националния тим, подари президента с топка с подписите на целия тим.

" Искам да благодаря на господин президента Радев за уважението, всички доста се радваме ", рече звездата ни.

  " Благодаря на президента Радев, това е висока оценка за представянето на нашия спорт - каза Петър Кънев, вицепрезидент на федерацията. - В последните 30 години след измененията волейболът се потвърди като единственият народен групов спорт с триумфи на всички позиции. Тази година сме доста удовлетворени от представянето на младежките обединения. България връща позициите си и на балканските, и на европейските, и на международните шампионати. Успехът на момчетата е извънреден. Той се дължи и на Мартин Стоев, и на Андреа Буратини, който продължи работата му. Ръководството на федерацията отделя нужното внимание най-много на подрастващите. Програмата най-малко в Лигата на нациите за мъже и дами беше изпълнена. Очакваме повече от европейските шампионати. "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР