Румен Радев предложи на външния министър на Украйна Дмитро Кулеба

...
Румен Радев предложи на външния министър на Украйна Дмитро Кулеба
Коментари Харесай

Радев предлага на Кулеба да лекуваме украински военни

Румен Радев предложи на външния министър на Украйна Дмитро Кулеба да се възвърне програмата за лекуване на украински военни  у нас. Тя е била прекъсната заради коронавирус рецесията.

Украйна е обвързвана с нашата страна с вековни духовни и човешки връзки. Още в първите часове на войната България осъди на най-високо равнище експанзията на Русия. Включихме се във всички санкционни режими, макар високата обществена цена, която плащаме, и поддържаме изцяло евроатлантическата позиция по отношение на експанзията в Източна Европа, уточни Радев.

Българите отвориха домовете и сърцата си за украинците. Над 91 хиляди украинци са у нас. Много украински деца посещават нашите учебни заведения и детски градини, сподели президентът.

Вие, господин Радев, сте освен водач, само че и боен, по тази причина разбирате доста добре какво се случва в Украйна. Това е пълномащабна война. Искам да ви благодаря за кардиналната позиция, съобщи от своя страна Дмитро Кулеба. Оценяваме позицията на България и че това вреди на някои ваши ползи, акцентира Кулеба и означи, че в интерес и на Украйна, и на България е регионът на Черно море да бъде регион на разцвет.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР