Румен Радев попречи на Корнелия Нинова да стане председател на

...
Румен Радев попречи на Корнелия Нинова да стане председател на
Коментари Харесай

Велизар Енчев: Радев и Трифонов попречиха на Нинова да стане председател на парламента

Румен Радев попречи на Корнелия Нинова да стане ръководител на Народното събрание. Това съобщи Велизар Енчев пред Българска национална телевизия.

По думите му е имало сделка сред четирите партии в бъдещата управническа коалиция водачът на Българска социалистическа партия да оглави първия парламентарен пост в страната. За това даже е имало единодушието на Демократична България, само че в един миг изненадващо против избора на Нинова се е оповестил Слави Трифонов. Тогава била измислена схемата за ротация на председателския пост, което би било унизително за който и да заеме тази позиция.

Вътрешен конструктор на ръководещата формула е Румен Радев, който работи под външен диктат, сподели още Велизар Енчев.

Проф. Румяна Коларова се съгласи с Велизар Енчев, че в този парламент най-подготвеният за ръководител е точно Корнелия Нинова и най-естествено би било тя да заеме този пост.

„ Слушах представител на ДСБ, на която съм измежду създателите. Той сподели, че харесвал Бойко Рашков, само че не и Корнелия Нинова. Не мога да схвана тази логичност. Когато става дума за преформатиране на политическото пространство, не става въпрос за партии, а за полезности. В Германия също има сходна настройка - да гласуваш за някого единствено тъй като мразиш другия. “, това съобщи политологът Румяна Коларова.

„ В сходно лявоцентристко държавно управление трябваше да има поддръжка, само че извън, както направи Радан Кънев със своята почтена позиция. По-добре е да излезеш от хомота и да останеш отвън кабинета “, сподели още Коларова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР