Румен Радев печели 63.9% процента според екзитпола на Алфа рисърч.

...
Румен Радев печели 63.9% процента според екзитпола на Алфа рисърч.
Коментари Харесай

Алфа Рисърч: Радев отново е президент с близо 64% подкрепа

Румен Радев печели 63.9% % съгласно екзитпола на " Алфа рисърч ". По този метод Радев е безапелационен победител и печели втори мандат като президент. Опонентът му на балотажа - подкрепеният от ГЕРБ Анастас Герджиков печели 33% от гласовете.

Избирателната интензивност е 33.7 %.

" Ако имаше някаква причина в нас, то нашите съперници щяха да се възползват и резултатът щеше да бъде различен. Хората се измориха от изори, от пандемия, от операции и режисирани кавги. И най-много съкрушителната ни победа на първия туп успокои доста хора и си споделиха, че няма смисъл да гласоподават, тъй като успеха е ясна ", бе първият къс коментар на президента Радев.

Румен Радев е получил най-значителна подкрепа от електората на " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия и " Демократична България ".

Гласовете за Герджиков идват най-много от ГЕРБ. Той господства и измежду гласоподавателите на Движение за права и свободи. 

Най-мобилизирани за балотажа са били симпатизантите на Политическа партия и на ГЕРБ. По-слаба е била мобилизацията измежду Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Възраждане ", означи Боряна Георгиева от " Алфа рисърч ".

Очаквайте подробности
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР