Румен Радев отиде пеша до Народното събрание, преследван от армия“

...
Румен Радев отиде пеша до Народното събрание, преследван от армия“
Коментари Харесай

Президентът започва консултации за правителство след седмица?

Румен Радев отиде пешком до Народното събрание, преследван от „ войска “ от публицисти

Възможно е и е редно консултациите за сформиране на държавно управление да стартират още през идната седмица. Това сподели на път към Народното събрание президентът Румен Радев. Той измина дистанцията от постройката на президентството до Народното събрание пешком, преследван от „ войска “ от публицисти. 

Държавният глава показа, че отива в Народното събрание с вяра за ново начало, за дълго чаканите примирение, разговор и размисъл, от които имаме потребност всички. 

Той бе запитан дали имате очакване, че този парламент ще има по-дълъг живот. „ Не става въпрос за нашите упования, а за наложителни дейности от това Народно заседание и като законодателство, и като съставяне на постоянно държавно управление “, посочи президентът. 

На въпроса дали ще даде време както предишния път на депутатите да приемет нужните закони като свика консултациите малко по-късно, той отговори неразбираемо. „ Нека забележим по какъв начин ще се конституира самият парламент! Днес е значим ден - стартира процедурата за избор на ръководител на Народното събрание. Важно е да чуем декларацията на партиите, тяхната подготвеност за сформиране на кабинет и целите им за законите “, съобщи Радев. 

Никога не съм гледал на българските жители като на крепостни, сподели той в отговор на въпроса дали би подкрепил министри от служебното държавно управление да влязат в състава на идващия кабинет. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР