Румен Радев от две години управлява България, а неговият съветник

...
Румен Радев от две години управлява България, а неговият съветник
Коментари Харесай

Стефан Тафров: Радев от две години управлява, неговият съветник Бойко Рашков проспа мигрантите

Румен Радев от две години ръководи България, а неговият консултант Бойко Рашков проспа мигрантската рецесия.

Това написа на стената си във Facebook журналистът Стефан Ташев.
 
Ето какво още написа той:

 

Гледам, че от през днешния ден всички са „ специалисти “ по Шенген. Дори и Радев по нощни доби е набрал кураж да написа в профила си.  Някой да им изясни, че „ Шенген “ не е частен клуб, за който се чака с години за участие. Не е и „ клуб на богатите “. Не е фракция на умни и красиви хора. Шенгенската зона съставлява група от 26 европейски страни, които са премахнали граничния надзор между тях и са страни по Шенгенското съглашение от 1985 година

 

Вчера Нидерландия още веднъж ни отряза за приемане. Причините са както външни фактори, по този начин и вътрешни, казано по-просто за „ специалистите “. Външният отвод, в тази ситуация с Нидерландия, а и Австрия, идва от вътрешните фактори.

 

Преди три години бе контрактувано България да влезе в Шенген първо през въздушните граници, летищата, след това през морските при започване на 2021 година. Но не се случи. Защо? На този въпрос да отговори президентът Румен Радев, който действително ръководи страната към този момент две години. Той е и външен министър, някой може ли да каже името на настоящия длъжностен външен министър?

 

Радев съставлява България на европейските препоръки, самичък се похвали по какъв начин лобирал за Шенген на всеки съвет, Радев да изясни по какъв начин преди години изпреварварвахме Румъния, а в този момент останахме след нея, даже и след Хърватия. Президентът дължи доста отговори и вместо да написа по нощите в обществените мрежи, да излезе и да приказва. Как неговият консултант Бойко Рашков, назначен за министър на вътрешните работи, проспа мигрантската рецесия. И България се оказа неподготвена.

 

Сега рецесията е главен мотив на Нидерландия за прекъсването на България. Двете " революционни " години се оказаха проспани за България. Българската външна  политика по тематиката се сведе до известие на Кирил Петков изпратено на нидерландския министър председател Марк Рюте. Жалко. Да не забравим " достойната " работа на евродепутати като Радан Кънев и Елена Йончева срещу България.

 

И не, Шенген няма нищо общо с опорките „ правосъдна промяна “, турски поток, корупция и антикорупция, Пеевски, кюлчета, пачки и чекмеджета, както настояват „ специалистите “.

 

Без да изпадам във подправено патриотарство ще прибавя, че причините на Рюте са смешни. Дълги години нидерландския министър председател си решаваше вътрешнополитическите проблеми с дъвката България. Когато през 2015 г по време на войната в Сирия на българо-турската граница залавяхме терористи с нидераландски, белгийски, германски  паспорти, тръгнали да се бият за ИДИЛ, бяхме положителни и бели. Сега не сме. Това си е чисто двуличие. Но то върви, когато се плюем взаимно.

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР