Румен Радев остава фаворит за президентския пост, каза пред БНР

...
Румен Радев остава фаворит за президентския пост, каза пред БНР
Коментари Харесай

Георги Кадиев: Радев остава фаворит, но е възможен и балотаж

Румен Радев остава любимец за президентския пост, сподели пред БНР водачът на " Нормална страна ", някогашен народен представител от " Българска социалистическа партия за България ". Той коментира конкуренцията за президентския пост, като предвижда балотаж:

" Никак няма да бъде елементарно на президента да завоюва тези избори. Който мисли, че са му в забрадка вързани и извоювани, в действителност не е по този начин. Той остава огромният любимец, само че и той, и ние, които го поддържаме, би трябвало да работим за това, няма по какъв начин да се случи от единствено себе си ".

" Надявам се лявото обединяване да не е свършило. Има крачка обратно, само че се надявам да я преодолеем и да продължим ", сподели Кадиев, който към този момент не е лидер на листа на обединението за идните на 14 ноември парламентарни избори, откакто на предишните водеше листата в Стара Загора.

Той беше безапелационен, че няма проблем с това да не е лидер на листа, само че държи да има същински партньорски отношение в обединението, а не " да има един мощен и доста дребни, на които се гледа като на заряд ".
 Георги Кадиев няма да е в листата на Българска социалистическа партия в Стара Загора, уточни коя идея остава в сърцето му Георги Кадиев няма да е в листата на Българска социалистическа партия в Стара Загора, уточни коя идея остава в сърцето му
" Както към този момент стана ясно, няма да бъда в листата на " Българска социалистическа партия за България " в Стара Загора, не по мое предпочитание. Аз си потеглям, само че идеята " Мари...

" Защо моето име го няма в Стара Загора нямам отговор на този въпрос. Това си е решение на Българска социалистическа партия. Приемам го като оценка за акцията, която направих там, която не е била оценена. От тук нататък ми остава във всички бъдещи акции, в случай че вземам участие, да се показва по-добре ", сподели Кадиев и посочи, че партньорството на " Нормална страна " с Българска социалистическа партия е било единствено за предишните избори, а сега още водят договаряния за идните.

" Ако не реализираме съглашение с Българска социалистическа партия, нямам никакво желание да вървя в други листи, най-малко към този момент ", акцентира той и посочи, че има оферти:

" Ние си оставаме лява платформа, аз си оставам ляв човек. Няма никаква логичност да вървим в някакви десни партии, обединения и сдружения. Или ще сме дружно в лявото обединяване, или ще пропуснем тези избори ".

По думите му лявото има доста компликации пред себе си и е значимо левите обединения " да не се цепят и да не се потвърждават един на различен, а да се държат като сътрудници в лявата коалиция ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР