Румен Радев още от самото начало се държи като рлидер

...
Румен Радев още от самото начало се държи като рлидер
Коментари Харесай

Проф. Найденов: Радев отрича над 50% от гласовете за ПП-ДБ и ГЕРБ и всяка Нова година чете погребално слово

Румен Радев още през цялото време се държи като рлидер на радикално-опозиционна партия. Той наруши доста от писаните и неписаните правила, че президента би трябвало да е обединител, изключително, когато има проблеми. Той обаче си разреши при връчването на мандатите да изрази гадност от това, че две партии ще създадат общо ръководство, като те двете съставляват повече от 50% от гласувалите на изборите. Той няма право да прави такова нещо. Той може да помогне за това да се оберат крайностите и прочие, в случай че противоречие с някои неща.  

Това разяснява пред Нова тв проф. Николай Найденов. 

Ако той не беше реагирал по този начин през цялото време никой нямаше да се чуди по какъв начин да му ограничи правата, добави той.

Аз съм склонен, че Радев може да е умел водач, само че е новобранец в политиката и от време на време малко работи като слон в стъкларски магазин. Но това не значи, че ти би трябвало да скопиш Конституцията, тъй като този президент нещо не ти харесва, разяснява Красимир Каракачанов. 

Лично аз съм за по-засилени президентски пълномощия, тъй като следователно простотии като сглобката няма да се случват, добави Каракачанов. 

Как  по този начин Радев е дилетант в политиката, откакто забравихме към този момент по кое време влезе в нея, в това число гадния метод, по който го направи. Това е военачалник, който наруши военния правилник, с цел да влезе в политиката, нали. Има демокрации, които са много по-устойчиви от българската и където президентът в действителност се избира от Народното събрание. Защо би трябвало да го избираме директно?, разяснява журналистът Виктор Иванов. 

Аз пък избирам президент, който има лично мнение и се зъби, в сравнение с комфортен президент като Плевнелиев, който Борисов шляпва по главата като новобранец, разяснява Каракачанов. 

Аз разбирам, само че Румен Радев не предложи на партиите терен, където да приказват дружно и да се схванат за ръководството с негова помощ. Той всяка Нова година чете погребално слово, разяснява проф. Найденов. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР